Article image

Dramatické utkání, ale je to ztráta, řekl Šilhavý

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Slovan Liberec
1:1
Synot liga, 4. kolo ne 16. 8. 2015, 19:15
Reportáž

Bod z dalšího domácího zápasu musel i po Podještědském derby zkousnout zkušený trenér Jaroslav Šilhavý. Co řekli oba trenéři na tiskové konferenci?

Se smíšenými pocity dorazil na tiskovou konferenci kouč Liberce Jindřich Trpišovský. „Mám pozitivní emoce z výkonu. Provázely nás problémy se základní sestavou, trápilo nás to už od pondělí, někteří hráči byli ještě dnes ráno na kapačkách. Nebylo to pro nás jednoduché utkání, obdivuju i naše stopery, kteří to skvěle odehráli. Ke třem bodům jsme měli velmi blízko, proto ty smíšené pocity,“ prozradil kouč Slovanu.

„První poločas to nebyl nic moc fotbal, na naší souhře to bylo vidět. Ke konci půle jsme se zvedli a dali branku. Pak jsme se dostali pod tlak, ale stále jsme byli nebezpeční a mohli své vedení i navýšit. Bohužel jsme pak ke konci odkopávali balon a odrazilo se to tak, jak se to odrazilo. Z toho jsem smutný, mohli jsme to utkání vyhrát. Dnes mám ale pro své hráče jen komplimenty,“ řekl Trpišovský.

Bod z rivalského derby nakonec bral i jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý. „Bez ohledu na výsledek diváci viděli dramatické utkání až do posledních vteřin. Je z toho nakonec remíza, celý druhý poločas jsme doháněli tu chybu, kterou jsme udělali při rohovém kopu. Druhý poločas jsme měli ve své moci, hnali jsme se za vyrovnáním, to se nám podařilo až v závěru. Chtěli jsme to i pak strhnout, ale bylo to velké riziko. Opět je to ztráta dvou bodů, ale po tom vývoji utkání jsme nakonec asi ten bod vlastně získali,“ konstatoval Šilhavý.

Absenci krajního beka Filipa Nováka kouč vysvětlil na úplný závěr. „Filip Novák měl před zápasem zdravotní problémy, po domluvě s lékaři jsme se rozhodli ho šetřit,“ upřesnil Šilhavý.


Author Jan Bendl
Sdílet článek