Article image

Rychle přepnout, Brno je doma nepříjemné

Team logo Team logo
FC Zbrojovka Brno FK Jablonec
0:3
Synot liga, 5. kolo ne 23. 8. 2015, 17:00
Reportáž

Nabitý program našich fotbalistů pokračuje. SYNOT liga odehraje ještě před reprezentační pauzou své 5. kolo, v kterém se náš Jablonec představí v jihomoravské metropoli v Brně.

Naši fotbalisté si musí navyknout na rychlý přechod mezi soutěžemi, po čtvrtečním zápase v Amsterdamu se jejich myšlenky rychle ubírají k nedělnímu zápasu se Zbrojovkou Brno. „Teprve si na tuhle situaci zvykáme. V lize máme za sebou nějaké ztráty, zatím ještě nejsme dostatečně zkušení, abychom to zvládali lépe,“ konstatoval náš kouč Jaroslav Šilhavý. Severočeši totiž během úvodních kol prohráli v Jihlavě a doma ztratili body po remízách s Bohemians a Libercem. „Teď se nám situace opakuje znovu mezi vloženými zápasy s Ajaxem. Přesto věřím, že to zvládneme lépe a uspějeme, ikdyž Brno je doma velmi nepříjemný soupeř,“ říká Šilhavý.

Ano, Brno odstartovalo nový soutěžní ročník solidně, na svém kontě má už sedm bodů, jedinou porážku zaznamenalo v druhém kole na půdě Mladé Boleslavi. Doma se Kotalovi hoši radovali z plného počtu bodů, když o gól zvítězili nad Slavií i Ostravou. „Po dobrých výsledcích jsme v herní pohodě. Pečlivě jsme Jablonec sledovali i proti Ajaxu, porážka tam byla pro ně hodně krutá. Předpokládáme ale, že u nás budou hrát jinak, budou se tlačit do útoku, mají k tomu dobré typy hráčů. Rozhodně si nemyslím, že by nás Jablonec nějak podcenil. My se budeme snažit Jablonci hru co nejvíce znepříjemnit a pokusit se bodovat i tentokrát,“ vyslovil své představy před zápasem kouč Zbrojovky Václav Kotal.

Brněnský tým v létě utrácel a přivedl několik nových hráčů. „Investovali jsme do hráčského kádru, asi nejvíc za poslední dobu. Zejména jde o příchod útočníka Jakuba Řezníčka,“ líčil na začátku sezony sportovní ředitel Kudela. Forward s bouřlivou minulostí ale prozatím na první zásah v novém působišti čeká. Kouč Zbrojovky bude v neděli postrádat útočníka Michala Škodu, kterého disciplinární komise potrestala za vyloučení v zápase v Olomouci.

Oba kluby se v rámci letní přípravy potkaly na turnaji v Čelákovicích, kde se rozešli smírně 1:1, následné pokutové kopy ale zvládli lépe naši hráči, kteří pak nakonec i na turnaji triumfovali. Loňské vzájemné ligové zápasy skončili naším vítězstvím, doma jsme Zbrojovku porazili 2:0, venku v posledním ligovém kole 3:2.


Utkání začíná v neděli 23. srpna od 17 hodin na stadionu Srbská v Brně

Rozhodčí: Jech - Pochylý, Ratajová

Delegát: Svoboda


Author Jan Bendl
Sdílet článek