Article image

Zasloužené vítězství, pomůže nám, říká Šilhavý

Team logo Team logo
FC Zbrojovka Brno FK Jablonec
0:3
Synot liga, 5. kolo ne 23. 8. 2015, 17:00
Reportáž

Jak jinak než s rozdílnými pocity hodnotili trenéři Brna a Jablonce duel 5. kola, který skončil přesvědčivým vítězstvím Jablonce 3:0.

Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý si tříbrankové vítězství na horké brněnské půdě pochvaloval. „Jsem rád, že jsme ten zápas zvládli. V lize jsme měli málo bodů. Brno hrálo doma doteď dobře a vyhrávalo. Přijeli jsme sem po těžkém utkání na Ajaxu, které nás stálo taky dost sil. Poměrně brzo jsme dali góly a v druhém poločase jsme kontrolovali hru. Soupeř se snažil především přes Zavadila hrát dopředu. Z brejků jsme měli přidat ještě alespoň tři další branky. Nechci být bez pokory, ale to vítězství je dnes zasloužené. Povedlo se nám přepnout a utkání zvládnout,“ těšilo kouče Šilhavého.

O změnách v základní sestavě nechtěl být jablonecký lodivod sdílnější. „Jde nám o hodně, ale hraje v tom roli Ajax,“ prozradil zvídavým novinářům.

Do utkání nastoupil Stanislav Tecl a i k jeho výkonu měl jablonecký kouč co říci. „Měl plno sil, na Ajax už bude připravený. Zařídil první gól a dál zlobil obranu svou rychlostí a důrazem. Při té tutovce na začátku druhé půle mu to prý skočilo na nerovném trávníku,“ vysvětloval Šilhavý. Jeho týmu teď ligové vítězství určitě pomůže před veledůležitým čtvrtečním utkáním. „Je to obrovsky důležité pro nás před čtvrtkem. To vítězství nás povzbudí. Věřím tomu, že se to projeví v přípravě na Ajax velmi pozitivně,“ uzavřel jablonecký kouč.

Viditelně zklamaný byl po vysoké domácí porážce kouč brněnské Zbrojovky Václav Kotal. „Věděli jsme, že nás čeká kvalitní soupeř. Soupeři jsme nabídli šance, tak jako naposledy v minulém ročníku v posledním kole. Jablonec trpělivě kombinoval až ke gólům. Všechno to vyvrcholilo tou srážkou našich stoperů a červenou kartou. Pak už s tím utkáním šlo jen těžko něco dělat,“ říkal na tiskové konferenci kouč Zbrojovky.

„Hráče jsme na utkání připravovali, ale proč nepraktikovali to, co jsme jim říkali, to se musíte zeptat jich,“ utrousil na závěr zklamaný Kotal.


Author Jan Bendl
Sdílet článek