Article image

Gólů mohlo být i víc, věděl stoper Pernica

Team logo Team logo
FC Zbrojovka Brno FK Jablonec
0:3
Synot liga, 5. kolo ne 23. 8. 2015, 17:00
Reportáž

Fotbalově vyrostl obránce Luděk Pernica právě v Brněnském klubu. V dresu Jablonce se mu na svůj rodný klub poměrně daří. Jablonecký stoper hodnotí další úspěšné působení jabloneckého týmu na Srbské, tentokrát nedělní vítězství 3:0.

Luďku jaké jsou pocity po návratu do Brna?

Já sem vždycky rád vracím. Ještě o to víc, když vyhrajeme. Dneska kvalitní výkon a 3:0 takže jsme spokojeni.

Domácí jste na dostřel naší branky příliš nepouštěli. Vzpomeneš na nějakou větší šanci Brna?

Zbrojovka měla v prvním poločase jednu střelu, když David Pašek tam měl ten volej vedle. Pak v druhé půli tam střílel Řezníček nad, to bylo hezké od něj, pěkná pumelice. Jinak neměli nic. Máme první nulu, může nám to pomoct do zápasu s Ajaxem.

Na hřišti jste dominovali, drželi balon a brzy přišly také branky.

No chtěli jsme tentokrát víc držet my balon, né jak Ajax, že měl 80% a my 20%. Chtěli jsme držet balon a kombinovat, což se dařilo. Spoustu situací jsme ale i přesto nevyřešili dobře, měli jsme tam brejky tři na jedno a další úprky na gólmana, mohlo to prostě skončit i víc.

Trenér udělal čtyři změny oproti základní sestavě v Amsterdamu.

My máme širokej a hodně kvalitní kádr. Trenér to trochu prostřídal. Byly tam asi tři nebo čtyři změny. Já v tom nevidím problém. Když se udělá změna, tak je to stejně kvalitní hráč, jako který tam byl.

Napodruhé jste ten přechod z Evropské ligy do domácí soutěže zvládli mnohem lépe. Jak rychle ubývaly síly po čtvrtečním zápasu na Ajaxu?

Po té Kodani jsme to v Jihlavě nezvládli, tam byl malý pohyb. Dneska se mi zdálo, že jsme dost běhali. Určitě tomu pomohl i ten gól, líp se vám dýchá a hraje. Sil ubývalo, máme nějaké čtyři dny odpočinku, to by neměl být problém. Je to anglický týden, ten bychom měli zvládnout i my.

Jsi odchovancem brněnské kopané, přišli se na tebe podívat nějací známý?

Jojo. Měl jsem asi deset lístků, někteří kluci měli i víc, patnáct, dvacet objednávek. Jeden sektor byl jabloneckých, ode mě přišla rodina a rodina manželky.

Jaká je tvá bilance tady v Brně?

Hráli jsme tu vlastně dvakrát, minule 3:2 dneska 3:0. Ale když jsem hrál za Zbrojovku proti Jablonci, tak jsem snad doma vyhrál jen jednou. Pomatuji si poslední zápas, kdy se tu loučil Ríša Dostálek, to jsme tu prohráli 3:4, předtím snad někdy 1:4. Jablonec byl vždycky nepříjemnej soupeř. Teď jsme rádi, že jsme na té druhé straně a zvládli jsme to i tentokrát.


Author Jan Bendl
Sdílet článek