Article image

Jablonec čeká po pauze šlágr se Spartou!

Team logo Team logo
FK Jablonec AC Sparta Praha
1:1
Synot liga, 6. kolo ne 13. 9. 2015, 15:00
Reportáž

Po čtrnáctidenní reprezentační pauze se naplno opět rozjede SYNOT liga. Na jablonecký stadion zamíří v neděli ve šlágru kola pražská Sparta!

Český fotbal se v reprezentační přestávce kvalifikoval už dvě kola před koncem bojů na ME ve Francii. Reprezentanti se v tomto týdnu vrátili do svých klubů a pilně se připravují na víkendové boje v ligových soutěžích. Jablonec čeká po pauze ostře sledovaný zápas s pražskou Spartou!

Letenský klub se pod vedením kouče Ščasného v létě zaměřil na příchod především zahraničních jmen, Litsingi, Fatai, Paixao či Steinhöfer, mezi nimi i navrátilci Frýdek a Hušbauer, to je jen výčet letních změn v jejich kádru. Vedení navíc na konci srpna dotáhlo přestup exreprentanta Jiráčka z bundesligového Hamburku.

Sparta skončila v loňské sezoně na druhé příčce a vytoužená vstupenka do Ligy mistrů letos vedla pro tým trenéra Ščasného přes CSKA Moskva. Přes dobře rozehraný první zápas ale Pražané do dalších kol nepostoupili a museli své ambice zaměřit na Evropskou ligu. V play off si letenští poradili se švýcarským Thunem a mohou se tak těšit na podzim v základní skupině Evropské ligy, kde je čekají souboje kyperským APOELem, německým Schalke a řeckým Tripolisem.

V domácí lize je Sparta prozatím bez porážky, jediného zaváhání se dopustil Ščasného výběr hned v prvním kole na půdě Jihlavy, kde ztratil po bezbrankové remíze. Vícemistr loňské sezony se po pěti kolech pyšní bezchybnou obranou, která inkasovala prozatím pouhé tři branky. Sparta vede prvoligovou tabulku s tříbodovým náskokem na druhé Slovácko, před Jabloncem a Plzní má nahráno už pět bodů.

Kouč Ščasný bude v neděli v Jablonci postrádat zraněného Breznaníka a Váchu i vykartovaného Marečka, který pyká za čtyři žluté karty. Připraven nastoupit už ale bude zmiňovaný Jiráček, který posílil letenský tým na začátku reprezentační pauzy.

Lodivod Jablonce Jaroslav Šilhavý se po pauze opět těší na další domácí atraktivní zápas. „Hrajeme doma, očekávám podobný zápas jako třeba v Evropské lize. Sparta odstartovala velice dobře, vlastně nejlépe ze všech. Očekávám dobrý fotbal. Věřím, že přijde hodně lidí a bude tu skvělá kulisa,“ přeje si podporu zaplněného hlediště kouč Jablonce.

Jablonec čeká na ligovou výhru nad Spartou už čtyři a půl roku. S nepříznivou bilancí si budou chtít jablonečtí poradit. „Chceme vyhrát, nechceme nechat Spartu odskočit, plánuje Šilhavý, jehož tým už stačil strávit vyřazení v play off Evropské ligy od holandského Ajaxu. „Naši fanoušci byli teď naposledy zklamaní s Ajaxem, kdy jsme sahali po úspěchu, který nakonec nedopadl. Teď bychom chtěli zabrat naplno a dostat se znova na pohárové umístění,“ plánuje Šilhavý.


Utkání začíná v neděli 13. září od 15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Jílek – Blažej, Hock (Kocourek)

Delegát: Petřík


Author Jan Bendl
Sdílet článek