Article image

Šlágr kola pohledem trenérů

Team logo Team logo
FK Jablonec AC Sparta Praha
1:1
Synot liga, 6. kolo ne 13. 9. 2015, 15:00
Reportáž

Jaké hodnocení měli po zápase se Spartou připraveni trenéři obou celků Zdeněk Ščasný a Jaroslav Šilhavý?

Kouč pražského celku Zdeněk Ščasný hodnotil nedělní prestižní duel na Střelnici následovně. „Zápas to byl dle mého úsudku hodně nervózní a hodně průměrný. Bylo tam ale dobré nasazení z obou stran. Oba týmy mohly vyhrát i prohrát, ale celkově tam bylo málo vzruchu před brankami. Ve druhé půlce jsme se zlepšili. Jen mě mrzí, že jsme neudrželi to naše slibné vedení. Ale je to bod z venku, beru ho pragmaticky,“ stručně uvedl kouč Sparty.

Jablonecký lodivod Jaroslav Šilhavý byl po zápase sdílnější než jeho kolega na trenérské lavičce. „Viděli jsme výborné utkání a to hlavně ve druhém poločase. Skončilo to remízou. Hlavně díky oběma brankařům padly jen dva góly. Magnet kola to byl, lidi se měli na co dívat, bylo to dramatické až do samého konce. Ještě v té 92. minutě vlastně náš gólman chytl tutovku Sparty! Ikdyž jsme doma ztratili dva body, tak ten bod s tímto soupeřem beru jako zisk,“ uvedl Šilhavý.

Jablonec ale dál čeká v nové sezoně na domácí vítězství. „Každý zápas je jiný, s Bohemkou jsme to nezvládli po chybách, s Libercem jsme to dotáhli na remízu a dnes také. Věřím, že budeme zase dál vyhrávat i to i doma,“ konstatoval jablonecký trenér.

Kouč byl v zápase spokojen i s obranou čtveřicí, v které chyběl odchozí Filip Novák. „Kluci to zvládli, Karavaev je schopný to zvládnout zleva i zprava, takže jsem v tom neviděl žádný problém,“ uvedl dále s tím, že avizovaná posila na kraj obrany se nakonec ani uskutečnit nemusí. „Budeme se snažit aby někdo přišel, ale může se stát, že to vyřešíme až v zimě. S hráčem, s kterým jsme byli domluvení, si to rozmyslel a dál nemá smysl o tom mluvit,“ řekl na závěr Šilhavý.


Author Jan Bendl
Sdílet článek