Article image

Jablonec míří do Vítkovic k zápasu s Ostravou

Team logo Team logo
FC Baník Ostrava FK Jablonec
1:2
Synot liga, 7. kolo so 19. 9. 2015, 17:00
Reportáž

Potvrdit roli papírového favorita budou muset v nadcházejícím kole na hřišti Baníku Ostrava jablonečtí fotbalisté. Souboj Ostravy s Jabloncem startuje ve Vítkovicích v sobotu v 17 hodin.

Ostravskému týmu se problémy nevyhýbají ani v nové sezoně. Klub sice na začátku tohoto týdne vyřešil odblokování přestupů za dluhy vůči Žižkovu, stejný trest se na něj ale opět chystá, pokud v brzké době nezaplatí Karviné a bývalému kapitánovi Lukešovi další dlužné částky.

Kromě finančních problémů se od klubu s bohatou fanouškovskou základnou bohužel odvracejí i ikony typu Milana Baroše. Nespokojenost s kroky vedení dávají značně najevo i věrní fanoušci, kteří jezdí podporovat klub spíš na venkovní utkání, než na nový domácí stadion ve Vítkovicích, kam se Baník od letošního léta přestěhoval.

Mladý kádr trenéra Korytáře už v tak těžké situaci navíc nezachytil výsledkově a herně úvod ročníku, v šesti zápase získal jediný bod za domácí remízu s Mladou Boleslaví 2:2. Ostravští inkasovali už šestnáct branek, což je na startu sezony řadí mezi nejhůře bránící tým ligy, který je zároveň přikován na poslední šestnácté příčce ligové tabulky.

Klub se navíc bude muset vyrovnat s odchodem obránce Frydrycha, kterého získala na přestup pražská Slavia. Jestli týmu pomůžou i nové posily Machovec a Lásik, či hostující slávisti Dostál a Červenka se ukáže až za delší čas, který ale ostravskému kouči chybí nejvíce. „Podstatnou roli hraje i psychika a sebevědomí. My už ale se sestavou moc hýbat nebudeme. Máme hodně mladých a šikovných hráčů. Víme, že nám chybí zkušenosti a um v krizových situacích. Musíme se zvednout ze dna a všem ukázat, že Baník je Baník. Chceme stůj co stůj bojovat a být úspěšní a jít tabulkou nahoru,“ nevzdává se trenér Ostravy.

„Na zápas s Jabloncem se připravujeme svědomitě. Chceme podat odhodlaný výkon a být soupeři zdatným protivníkem. Čeká nás jeden z nejtěžších zápasů. Jablonec je hodně kvalitní, navíc opět vhodně doplnil svůj kádr. Věřím, že se nám podaří uhrát dobrý výsledek,“ přeje si kouč Radomír Korytář.

Jablonec se po vyřazení z Evropské ligy může soustředit na domácí ligu a pohár, který ho čeká na konci září na Vyšehradě. Teď ale trenéři pozorně studují hru Baníku a nehodlají soupeře v žádném případě podcenit. „Ostrava je sice na posledním místě v lize, ale třeba na Spartě vedla ještě v 70. minutě a s Mladou Boleslaví hrála 2:2. Přišla tam řada nových hráčů a tým je nečitelný. Každopádně oni budou bojovat o body a přízeň jejich fanoušků,“ říká na adresu našeho sobotního soupeře náš hlavní trenér. „To nic ale nemění na tom, že my chceme být nebezpeční a produktivní a chceme v Ostravě vyhrát,“ hlásí Šilhavý před odjezdem jabloneckého mužstva k zápasu.


Utkání začíná v sobotu 19. září od 17 hodin na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích

Rozhodčí: Lerch - Moláček, Caletka (Houdek)

Delegát: Dofek, Holub


Author Jan Bendl
Sdílet článek