Article image

Vydřené vítězství, konstatoval Šilhavý v Ostravě

Team logo Team logo
FC Baník Ostrava FK Jablonec
1:2
Synot liga, 7. kolo so 19. 9. 2015, 17:00
Reportáž

Jabloneckým fotbalistům se daří v nové sezoně na půdě soupeřů. Další tři body těšily kouče Jaroslava Šilhavého z vítkovického trávníku Baníku Ostrava.

Domácího kouče Radomíra Korytáře po dlouhé době potěšil výkon svých svěřenců, ačkoliv to ani tentokrát k bodům nevedlo. „Ikdyž jsme ten zápas prohráli, mohli jsme i remizovat a sahali jsme proti silnému Jablonci na bod. Náš výkon byl oproti jiným zápasům více než dobrý, hra šla hodně nahoru. Mrzí mě ten první inkasovaný gól, nestačili jsme zareagovat na třicetimetrový pas Jablonce. Takové góly prostě nemůžeme dostávat,“ hněval se domácí kouč Korytář.

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý přiznal, že jeho svěřenci neodehráli ve Vítkovicích optimální zápas. „Očekávali jsme těžký duel a to se potvrdilo. Oba týmy byly pod tlakem. Baník působil odhodlaně, my jsme hlavně v prvním poločase měli málo pohybu a důrazu, navíc tam byly z naší strany nevynucené chyby. Vedli jsme a v druhém poločase jsme přidali druhou branku, deset minut před koncem nás znervózněla ta nařízená penalta. Vedení jsme ale uhlídali a jsem rád, že jsme ty tři body se snaživým a bojovným soupeřem vydřeli," konstatoval jablonecký kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek