Article image

Střelnice hostí Boleslav v páteční předehrávce

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
1:2
Synot liga, 8. kolo pá 25. 9. 2015, 20:15
Reportáž

Předehrávku osmého kola SYNOT ligy obstará v pátek večer duel s Mladou Boleslaví na jablonecké Střelnici. Souboj dvou konkurentů, kteří pošilhávají po evropských příčkách, startuje ve 20:15 hodin!

Boleslavští se po čtvrtém místě z loňského ročníku dostali do předkol Evropské ligy a v létě se i proto zajímavě posílili. Nejenže získali známá jména v podobě Baroše či Skácela, kteří prozatím ale příliš nenastupují. Posilami se ale stali i liberecký Fleišman či tvořivý záložník Bohemians Jakub Rada. Na hostování Středočeši získali i Poloma ze Sparty a jabloneckého odchovance Kubistu.

Jenže ani přes výrazné posílení se klubu z města automobilů v Evropě nevedlo, Středočeši ztroskotali hned na prvním soupeři, Jablonečákům velmi dobře známém norském Strömsgodsetu. V lize pak svěřenci Karla Jarolíma začali předvádět fotbal, kterým baví a který se točí kolem výborně hrajícího Skaláka, Čermáka, Zahustela a Magery. V zápasech Mladé Boleslavi prostě padají branky a dají se očekávat brankové hody, hovoří o tom alespoň prozatím výsledky prvních sedmi zápasů a výmluvné boleslavské skore 18:16. Svěřenci trenéra Jarolíma jsou nejofenzivnějším týmem ligy, nastříleli už 18 gólů. Zároveň ale už i 16 branek inkasovali, horší obranu mají jen celky Příbrami a Ostravy. „Obrana nám neustále nastupuje z různých důvodů v jiném složení, proto na jejím sehrání stále pracujeme. Jsem na jednu stranu rád, že dokážeme dát víc gólů než soupeř, ale na druhou stranu bych byl raději, kdybychom na svém kontě měli méně inkasovaných branek,“ přiznává mladoboleslavský kouč Karel Jarolím.

Jablonec je náš konkurent v boji o Evropu, i proto nás čeká v pátek náročná bitva. Pokaždé ale jdeme do zápasu s touhou po vítězství a s tím pojedeme i do Jablonce,“ vzkázal před pátečním zápasem mladoboleslavský kouč Jarolím.

Naši fotbalisté v minulém kole zvítězili na hřišti poslední Ostravy 2:1, ale úplně jednoduchý zápas na vítkovickém stadionu nesehráli. Na závěr přestupního termínu naši funkcionáři dotáhli přestup krajních obránců Hanouska a Rysa, tedy na post, který trenéry trápil po ochodu Filipa Nováka.

Jablonečtí dobře vědí, že na domácí půdě se jim ještě v letošním ročníku nepovedlo zvítězit a hodlají to rychle změnit. V páteční ligové předehrávce je ale čeká velmi kvalitní soupeř. „Boleslav má vysoké ambice, kvalitu i široký kádr. Její sílu ukazuje i poměr vstřelených branek. Musíme si s tím poradit. Čekáme vyrovnaný duel dvou silných soupeřů a atraktivní hru pro diváky,“ uvedl jablonecký asistent Jiří Chytrý.


Utkání začíná v pátek 25. září od 20:15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Ardeleanu - Mencl, Antoníček (Nenadál)

Delegát: Bohuněk


Author Jan Bendl
Sdílet článek