Article image

Šilhavý: Špatný výkon, nešlo nám nic

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
1:2
Synot liga, 8. kolo pá 25. 9. 2015, 20:15
Reportáž

První domácí porážka v ligové sezoně nadělala další vrásky na čele kouče Jaroslava Šilhavého. Náš tým i po čtvrtém domácím utkání čeká na vítězství na domácí půdě, navíc musí zkousnout porážku od Boleslavi.

Velmi cenných tří bodů z Jablonecké Střelnice si považoval hostující trenér Karel Jarolím. „Hodnotí se mi to dobře. Oproti předchozím zápasům jsme dobře bránili a to celé mužstvo. Celkem slušně jsme hráli ve středu hřiště, Jablonec jsme pokryli, především jejich klíčového hráče Pospíšila a domácí si nevytvořili vážnější šanci. Nakonec zvítězila spravedlnost a nám se povedlo vyhrát. Z brejků jsme ale mohli přidat i další branku, ale centry nenacházely adresáta,“ zalitoval i přes vítězství mladoboleslavský kouč.

Jarolím se vyjádřil také k penaltě Jablonce, která se mu nepozdávala. „Je to bezmoc, co víc s tím můžu na lavičce dělat. Moc tomu nerozumím. Jablonec doma třikrát remizoval a očekávali jsme, že se bude hrát dnes o šest bodů, i z tohoto hlediska to vítězství těší víc,“ dodal Jarolím.

Nepříliš dobře se hodnotil prohraný domácí zápas jabloneckému kouči Jaroslavu Šilhavému. „Musím vyseknout poklonu soupeři. Hrál celé utkání dobře, kontroloval hru a dvěma góly rozhodl o jejich zaslouženém vítězství. My jsme podali celkově špatný výkon bez pohybu, byli jsme nervózní a bez kombinace. Nešlo nám vůbec nic. V minulých zápasech náš výkon s přibývajícím časem gradoval, tentokrát tomu ale tak nebylo. Dostali jsme se do hry penaltou, ale další hloupou penaltou, podobně jako v Ostravě, jsme nabídli soupeři vedení, po něm už si vítězství uhájil. Jsme zklamaní z výkonu jednotlivých hráčů,“ uvedl Šilhavý, jehož tým tak i počtvrté před domácími fanoušky nezvítězil. „Je to k zamyšlení. Tlak jsme cítili, před domácím publikem a se soupeřem, který je konkurent na místa v pohárové Evropě. Bohužel soupeř byl lepší,“ konstatoval stroze Šilhavý.

Jablonecký kouč překvapivě zařadil do základní jedenáctky Matěje Hanouska, který se k týmu připojil teprve v úterý. „V mužstvu nemáme jiného leváka, doteď tam alternoval Karavaev. Bavili jsme se s ním před zápasem a rozhodli jsme se pro něj," vysvětlil jablonecký trenér jeho zařazení.


Author Jan Bendl
Sdílet článek