Article image

Jablonec vstupuje do MOL Cupu na hřišti Vyšehradu

Team logo Team logo
FC Slavoj Vyšehrad FK Jablonec
0:2
MOL Cup, 3. kolo út 29. 9. 2015, 16:30
Reportáž

Do nového ročníku tuzemské pohárové soutěže pod novým názvem MOL Cup vstoupí naši fotbalisté ve 3. kole toto úterý na hřišti druholigového nováčka Slavoje Vyšehrad.

Náš první pohárový protivník zažívá v letošním roce jeden z historických úspěchů, klub se doposud pohyboval většinou ve třetiligových vodách a letos se překvapivě účastní druhé ligy. Do druhé národní soutěže se totiž „šemíci“ probojoval až ze třetího místa ČFL, místo fotbalistů střížkovských Bohemians Praha, kteří se vzdali práva na postup.

Pod vedením hlavního kouče a bývalého ligového obránce Jiřího Novotného Pražané získali v sedmi zápasech druhé ligy pět bodů za vítězství nad Vlašimí a remízy s Opavou a Třincem. Klubovým cílem po letošním postupu je záchrana druhé nejvyšší soutěže, prozatím je Slavoj na dvanácté příčce. Tento víkend vyšehradští kvůli lichému počtu účastníků v druhé lize pauzírovali.

Šemíci už mají dvě pohárová kola MOL Cupu za sebou, nejdříve jednoznačným skore 8:1 vyprovodili nováčka pražského přeboru v Braníku, v dalším fázi si přivezli hladké vítězství 3:0 i ze hřiště třetiligové Čáslavi.

Jablonečtí fotbalisté se vzpamatovávají z pátečního nevydařeného domácího duelu s Mladou Boleslaví (1:2), po kterém se snesla na jejich hlavu vlna kritiky. „Je to pro nás teď důležitý pohárový zápas. Chceme se dostat do pohárové Evropy a právě MOL Cup je jednou z těch cest. Na zápas s Vyšehradem se chceme co nejlépe připravit a jednoznačně postoupit. Sílu soupeře respektujeme, hraje druhou ligu, byť jako nováček. Vyšehrad určitě bude mít snahu pokusit se o překvapení. Jsme připraveni zápas zvládnout a postoupit,“ říká jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý a připomíná tím už několik překvapivých výsledků v prvních kolech. Z pohárové soutěže se totiž už poroučeli nejedni favorité, z ligistů už vypadly týmy Teplic, Slovácka, Ostravy či pražské Slavie. Na mále měly minulý týden i týmy pražské Sparty i libereckého Slovanu, ty své postupy ztvrdily až po penaltovém rozstřelu.

Zápas třetího kola MOL Cupu se odehraje na stadionu na Žižkově, kde hrávala své domovské zápasy Viktoria Žižkov a který je nyní domovem pro Slavoj Vyšehrad. V letech 1997 až 1999 působil na závěr své hráčské kariéry náš kouč Jaroslav Šilhavý právě ve Viktorii Žižkov. „Na Žižkově jsem končil s aktivní kariérou díky zranění. Rád na ty roky tam vzpomínám, takže rád se vracím. Byť je tam teď jako host Vyšehrad, tak tam určitě budou lidé, kteří tam chodili a na ty se také těším,“ vzpomíná na své poslední hráčské angažmá Jaroslav Šilhavý, rekordman v počtu ligových startů s 465 odehranými zápasy.


Utkání začíná v úterý 29. září od 16:30 hodin na stadionu na Žižkově v Praze

Rozhodčí: Berka - Mokrusch, Hrabovský

Delegát: Hojsík


Author Jan Bendl
Sdílet článek