Article image

Před pauzou vyráží Jablonec k nováčkovi do Zlína

Team logo Team logo
FC Zlín FK Jablonec
2:2
Synot liga, 9. kolo so 3. 10. 2015, 18:15
Reportáž

Před reprezentační přestávkou se vydají jablonečtí fotbalisté na další dalekou cestu. V sobotu se v rámci televizního přenosu představí na půdě nováčka ve Zlíně.

Po šesti letech se zpátky mezi ligovou elitu vrátili ševci ze Zlína. Tým trenéra Páníka se do SYNOT ligy dostal ze třetí příčky druholigové tabulky na úkor Varnsdorfu, který účast v nejvyšší soutěži nakonec odmítl. „Ligovou soutěž si obrovsky považujeme a chceme se v ní zabydlet,“ říká ředitel zlínského klubu Plesar.

Skromný moravský nováček rázem oživil prvoligové vody. Do týmu si přivedl z pražských „S“ na hostování brankáře Holého a záložníka Koreše. Důležitý pro ševce byl každopádně návrat obránce Jugase, přestup středopolaře Janíčka či příchod chorvatského forvarda Jordana. „Všichni dokazují, že přišli oprávněně,“ potěšili nováčci kouče Páníka. V útoku se ale prozatím velmi daří především mladému Železníkovi, který se už trefil v pěti případech! Na zlínské Letné aktuálně hostují také jablonečtí Vukadin Vukadinović a Antonín Fantiš.

Natěšený nováček vlétl do ligy bez bázně a hany, první ztrátu bodů si připsal až ve třetím kole na hřišti Sparty. Na domácím stadionu získali zlínští už devět bodů, na Letné poprvé ztratili před čtrnácti dny po prohře se Slavií Praha 0:2. V posledním kole Zlín získal další plusový bod na hřišti Olomouce za remízu 1:1, ačkoliv dohrával bez vyloučeného obránce Hájka, který tak bude domácím chybět i v sobotním zápase s Jabloncem.

FASTAV se tak drží v přesném středu ligové tabulky, na svém kontě má nováček úctyhodných třináct bodů, tedy o bod víc než náš Jablonec! Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého totiž v posledním kole doma po nevýrazném výkonu podlehli Mladé Boleslavi 1:2. V úterý si náš tým alespoň částečně spravil chuť a splnil povinnost postupem a dvoubrankovým vítězstvím přes srdnatě bojující Vyšehrad. Kouč Šilhavý dal v MOL Cupu příležitost dalším hráčům a před zápasem ve Zlíně tak má poměrně příjemné starosti se sestavováním základní jedenáctky. „Ukázalo se, že kdokoliv z kádru může naskočit a to je dobře. Je tu konkurence, po které jsme volali, a která se projevila,“ těšilo po výkonu v poháru Šilhavého.

V ligové soutěži ale potřebuje Jablonec zabrat a přiblížit se pohárovým příčkám. „Nejsme spokojeni s naším postavením v tabulce, nicméně liga je vyrovnaná a Zlín patří k velmi příjemné překvapením soutěže. Vůbec se nechová jako nováček, hraje sympatický a útočný fotbal. I z tohoto pohledu nás tam nečeká nic jednoduchého. Jedeme tam s respektem, ale chceme bodovat a nejlépe vyhrát. Věřím, že potvrdíme formu z cizích hřišť a přivezeme si tři body,“ poukázal jablonecký kouč na fakt, že našemu celku se prozatím vede lépe na pažitech soupeře, než na domácí půdě.


Utkání začíná v sobotu 3. října od 18:15 hodin na Stadionu Letná ve Zlíně

Rozhodčí: Marek - Peřina, Dobrovolný (Proske)

Delegát: Svoboda


Author Jan Bendl
Sdílet článek