Article image

Přijíždí Dukla, zlomí Jablonec domácí prokletí?

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Dukla Praha
3:3
Synot liga, 11. kolo so 24. 10. 2015, 20:15
Reportáž

Fotbalisté Jablonce stále čekají na první letošní domácí vítězství na stadionu Střelnice. V sobotu budou mít v ligové soutěži jablonečtí pokus číslo šest, soupeřem nám bude celek pražské Dukly.

Celek z pražské Julisky neprožívá stejně jako náš Jablonec zrovna skvostný podzim. S jedenácti body mu patří až jedenáctá příčka v tabulce. Svěřenci kouče Kozla mají na svém kontě jen dvě vítězství, obě na domácí půdě. Jedno nad posledním ostravským Baníkem a druhé velmi překvapivé, když dokázali zaskočit a porazit 1:0 mistrovskou Plzeň! Fotbalisté Dukly sbírají stejně jako Jablonec v průběhu podzimu prozatím nejvíce remízových výsledků, oba týmy jich mají na svém kontě už pět!

Přitom v letní přestávce absolvovali Pražané velmi vydařenou přípravu a jejich ambice pošilhávaly po pohárových místech. „Už loni jsme jim byli blízko. Příčkám kolem Evropy bychom se chtěli blížit, ale nikde není vyřčeno, že na nich musíme skončit,“ pravil před startem podzimu výkonný ředitel Dukly Šrámek.

Na Julisce se v létě přeci jen obměnil kádr, odešel Blažek, Vorel, Gedeon, Polom i Hašek. Hostující Karavaev přešel z mateřského CSKA Moskva na hostování právě k nám do Jablonce. Kouč Kozel přivítal jako nováčky obránce Miloševiče a Jurendiče, či navrátilce Hlinku. Už v rozehrané sezoně navíc mezi oběma kluby přestoupil krajní obránce Matěj Hanousek.

Jablonec i Dukla mají za sebou úterní úvodní zápasy osmifinále MOL Cupu, oba týmy je zvládly ke své spokojenosti. Pražský tým vyhrál na půdě lídra druholigové soutěže v Ústí nad Labem 3:0. Jablonec si pro domácí odvetu přivezl dvoubrankové vítězství z Frýdku – Místku, který je v NFL přesně na opačném pólu tabulky.

Svěřenci Jaroslava Šilhavého se na domácí půdě prozatím až nečekaně trápí, pět ligových zápasů nedokázali na Střelnici naplno bodovat, v součtu s pohárovými zápasy už čekáme na domácí radost z vítězství dlouhých sedm zápasů! V první domácí vítězství věří i asistent hlavního kouče Jiří Chytrý, který o našem sobotním soupeři říká. „Dukla je kvalitní tým, který opakovaně dokáže trápit favority. Jsou sehraní, mají zažitý herní styl, v kterém když se jim daří, dokážou být velice nebezpeční. Čeká nás těžké utkání a já věřím, že ho odehrajeme se stejným nasazením a intenzitou jako se Slavií, jen chceme být tentokrát efektivní v koncovce a konečně doma vyhrát,“ přeje si jablonecký kouč stejně tak jako všichni příznivci našeho klubu.


Utkání začíná v sobotu 24. října od 20:15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Jech – Kotík, Štěrba (Jílek)

Delegát: Kureš


Author Jan Bendl
Sdílet článek