Article image

Hokejovou přestřelku 3:3 hodnotí trenéři

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Dukla Praha
3:3
Synot liga, 11. kolo so 24. 10. 2015, 20:15
Reportáž

Ani v šestém domácím utkání se jablonečtí nemohli radovat z plného bodového zisku. Naopak dnes byli rádi za konečnou remízu 3:3 s Duklou. Jak hodnotili utkání oba trenéři?

Hostující kouč Luboš Kozel měl z konečné remízy smíšené pocity. „Je to jak přes kopírák. Do 75. minuty jsme měli utkání pod kontrolou. Dobře jsme do zápasu vstoupili, vstřelili jsme první gól, domácí si pomohli penaltou. Přesto jsme šli znovu do vedení. Do druhé půle jsme nevstoupili zrovna šťastně, přesto jsme dali třetí branku. Kdybychom dali i čtvrtý gól, mohli jsme to utkání asi rozhodnout,“ litoval trenér hostujícího celku.

„Poslední čtvrthodinu jsme ustoupili hodně dozadu, neměli jsme už síly, domácí nakopávali a snížili. Když už to vypadalo, že to ukopeme, tak domácí vyrovnali z penalty. Bohužel nejsme schopní to dotáhnout do vítězného konce,“ smutnil kouč, jehož hráčům v závěru viditelně ubývaly síly. „Síly ubývají, potřebujete být přesní, ale v závěru jsme se nemohli dostat z tlaku domácích. Až moc jsme couvali do šestnáctky. Nemáme moc co střídat oproti domácímu celku, i díky tomu jsme ten zápas ztratili,“ uvedl dále Kozel.

Jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý měl ke spokojenosti hodně daleko. „Prospali jsme první poločas. Soupeře jsme naší laxností v obraně nechali dát dva góly a utkání jsme si tím výrazně ztížili. Málo jsme běhali a pohybovali se. Soupeř hraje dobře kombinačně a dnes to prokázal. Při jejich brankách jsme to zahráli špatně v obranné části,“ řekl Šilhavý.

„V druhé půli jsme začali lépe, ale soupeř se přesto dostal do dvoubrankového vedení. V té chvíli jako bychom se zbavili toho tlaku, víc jsme běhali, kombinovali, dali jsme tam dalšího útočníka, nakonec to přineslo to vyrovnání, které jsme si asi zasloužili,“ hodnotil jablonecký kouč a dodal. „Sportovně musíme uznat, že nás Dukla přehrávala, až v druhém poločase jsme si vytvořili drtivý tlak, z kterého jsme vyrovnali,“ uznal Šilhavý.

V závěru hrál Jablonec na dva útočníky a riskoval. Ke hře na dva útočníky od začátku utkání se ale kouč prozatím nerozhodl. „Přemýšlíme o tom. Druhej poločas už byl vabank, jednoduchá hra na útočníky. Takhle si myslím, že to je v pořádku. V útoku nám to nesedí úplně, jak bychom si představovali. Personálně to zatím hledáme. Sráží nás hloupé chyby v obraně a produktivita ve předu je příliš malá. Na gól se hodně nadřeme,“ uvedl dále kouč, který se ani po další domácí ztrátě necítí v ohrožení. „Nevím o ničem, nebylo žádné ultimátum,“ řekl v průběhu tiskové konference.


Author Jan Bendl
Sdílet článek