Article image

Musíme koukat dopředu, říká kouč před Slováckem

Team logo Team logo
1.FC Slovácko FK Jablonec
1:1
Synot liga, 12. kolo so 31. 10. 2015, 17:00
Reportáž

Víkendový program SYNOT ligy zavádí Šilhavého svěřence opět na dalekou cestu na Moravu. V sobotu se jablonecký tým představí na půdě osmého Slovácka v Uherském Hradišti.

Domácí kouč Svatopluk Habanec se musí prakticky celý podzim obejít bez svého druhého nejlepšího střelce loňské sezony Kaloudy, který rehabilituje po operaci kolene. Tým se vypořádává i se ztrátou ofenzivního záložníka Milana Kerbra, který napodzim hostuje v Liberci. Posilou se naopak v létě stal vysněný útočník Koné, který v zimě neuspěl na testech u nás v Jablonci, ale ani v dresu ligového Slovácka prozatím ještě neodehrál ani minutu.

Stadion, nad kterým ční „soví oči“ uvidí v sobotu souboj tabulkových sousedů. Domácí z osmé pozice přivítají Jablonec, který za svým soupeřem zaostává o jediný bod. Slovácku se daří především před domácími fanoušky, čtyři vítězství a jediná porážka od Liberce mluví za vše.

Zato Jablonec zůstává za očekáváním a pomalu se z něj stává s šesti nerozhodnými výsledky remízový král ligy. „Naše situace není bůhvíjaká, jsme hodně dlužni našim fanouškům. Po bodu to naskakuje málo,“ uvědomuje si jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Venku se nám daří mnohem víc a to budeme chtít potvrdit i v sobotu na Slovácku, odkud bychom si chtěli odvést body. Víme, že to nebude jednoduché, domácí mají dobře poskládaný tým a zkušené hráče typu Šumulikoskiho, Diviše a hlavní postavou Doška. Vnímáme, že do kádru zařadili i další talentované mladíky a nás nečeká rozhodně nic jednoduchého. Musíme bojovat o každé vítězství a koukat dopředu. Věřím, že příští týden, kdy nás čekají i s pohárem tři zápasy, nás nastartuje,“ doufá Šilhavý. 

Náš tým se prozatím nedokáže vyvarovat nevyrovnaných poločasů, stejně jako v zápase s Duklou, kdy závěrečným tlakem přeci jen dohnal dvoubrankové manko. „Snad už jsme dostatečně poučeni z těch chyb, které jsme udělali. Věřím, že se to nebude opakovat a zahrajeme oba poločasy,“ řekl před sobotním kláním v Hradišti jablonecký kouč. Náš tým čeká na plný bodový zisk už čtyři kola.


Utkání začíná v sobotu 31. října od 17 hodin na Městském stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti

Rozhodčí: Zelinka – Dobrovolný, Antoníček

Delegát: Holub


Author Jan Bendl
Sdílet článek