Article image

Šilhavý: Prohospodařili jsme velké šance

Team logo Team logo
1.FC Slovácko FK Jablonec
1:1
Synot liga, 12. kolo so 31. 10. 2015, 17:00
Reportáž

Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý po zápase litoval především zahozených velkých šancí, to byl dle jeho hodnocení hlavní důvod konečné remízy na Slovácku. Co řekli ještě trenéři po skončení zápasu?

Domácí lodivod Svatopluk Habanec měl po zápase připravené následující hodnocení. „Opět jsme nebyli aktivní ani důrazní, navíc jsme kupili spoustu chyb a celkově jsme si koledovali. Hostujícímu Doležalovi jsme dali až moc prostoru, to že ho vychytal Heča, bylo asi stěžejní. Doležala měl hlídat určený hráč, ale přesto nebyl pokrytý. Naše hra gradovala v druhém poločase, kdy jsme zaslouženě vyrovnali. Druhá branka bohužel nepřišla, to by byla asi už velká paráda. Bodu s Jabloncem si cením a jsem s ním spokojený, i protože nás za týden čeká velký zápas ve Zlíně,“ zhodnotil v krátkosti Habanec sobotní klání.

Kouč Severočechů Jaroslav Šilhavý nemohl být s konečnou remízou ze Slovácka spokojený, trápily ho především velké neproměněné šance. „Dali jsme první branku a šli jsme s tímto vedením i do šaten. Vyvíjelo se to dobře, ale prohospodařili jsme naše velké šance. V druhém poločase nás soupeř dostával pod tlak, především díky standartním situacím. Hodně nás zlobil Došek, udržel hodně balonů. Především díky němu se domácí dostávali do šancí. Martin Doležal byl v druhém poločase v další příležitosti, zdálo se mi, že tam byl faul. Z protiútoku bohužel soupeř vyrovnal. V závěru jsme přidali dalšího útočníka, ale strhnout vedení na naši stranu, se nám už nepodařilo. Odjíždíme pouze s jedním bodem, což je pro nás málo,“ uvedl jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Jablonec měl dvě tutovky hned v úvodu zápasu, obě ale spálil Martin Doležal. „Nevím jestli tam hraje roli nějaká nervozita. Všichni jsme pod tlakem. Nevím, proč mu to nejde, on to všechno odpracuje v poli, ale šance bohužel nedává. Vývoj by byl určitě jiný, kdybychom vedli třeba o dvě branky. Měli jsme několik slibných protiútoků, které jsme nedotáhli do stavu 0:2. Tam bych viděl největší chybu,“ dodal Šilhavý.


Author Jan Bendl
Sdílet článek