Article image

Martinové Pospíšil a Doležal hodnotí Slovácko

Team logo Team logo
1.FC Slovácko FK Jablonec
1:1
Synot liga, 12. kolo so 31. 10. 2015, 17:00
Reportáž

Konečnou remízu 1:1 ze hřiště Slovácka hodnotí bezprostředně po zápase dva Martinové, jediný střelec Martin Pospíšil a spalovač šancí Martin Doležal.

Pospíšil: Kdybychom šance proměnili, tak bychom se teď nebavili o tom, proč si domů vezeme pouze bod

Martine, kdybyste po poločase vedli dva nebo tři nula, tak by se asi nikdo nedivil.

Přesně tak. Měli jsme tam několik šancí, z kterých jsme měli skórovat a byl by klid. Jen do desáté minuty tam měl Doli (Doležal) dvě vyložené šance a i potom jsme jich měli daleko víc než domácí. Kdybychom je proměnili, tak bychom se teď nebavili o tom, proč si domů vezeme pouze bod.

Ve druhé půli domácí přidali na tlaku, ale stále jste udržovali jednobrankové vítězství, až přišlo dost laciné vyrovnání.

Je to tak. Přestali jsme být pro soupeřovu branku nebezpeční a místo toho, abychom byli silní na balonu a kontrolovali hru, tak jsme zbytečně brzo ztráceli balony. Domácí vše nakopávali na dlouhého Doška a vytvářeli si standardky, po kterých vznikaly v našem vápně nebezpečné situace. A jak jste řekl, vyrovnání bylo zcela zbytečné. Po autovém vhazování jsme si neuhlídali nabíhajícího Diviše a ten to trefil krásně na zadní tyč.

Utkání nakonec skončilo remízou. Je to pro vás ztráta nebo jste s bodem spokojeni?

Samozřejmě, že je to ztráta. Za prvé jsme vedli a za druhý jsme to už konečně chtěli zlomit a vyhrát. Takže určitě jsme zklamaní, že jsme dneska nevyhráli.

Nastoupili jste v hodně útočné sestavě a bylo vidět, že hlavně v první půli vám to vyhovovalo.

My jsme vlastně začali tak jako jsme skončili doma s Duklou, kdy jsme vyvinuli obrovskej tlak a chtěli jsme na to tady navázat. Jak jste řekl. V první půli se nám to dařilo a vytvořili jsme si několik šancí, bohužel jsme je neproměnili a ve druhé půli jsme na to doplatili.

Můžeš nám popsat tvůj gól?

Standa Tecl šel po pravé straně do vápna, křiknul jsem si na něho, on mi to z jedničky dal a potom už bylo na mě to trefit nebo netrefit. Naštěstí se mi to podařilo. Škoda, že byl pouze jeden.

Za týden hostíme doma Olomouc a po těch předcházejících utkáních je asi zbytečné se ptát, jak zápas dopadne.

Máte pravdu. Že musíme vyhrát jsme si říkali už v předcházejících zápasech a pak to dopadlo jinak. Pořád mluvíme o tom, že musíme a musíme, ale jednou to je potřeba proměnit ve skutky. Kéž by se tak stalo proti Olomouci.


Doležal: Dostáváme strašně hloupé góly, na druhé straně šance nedáme

Zápas jste výborně rozehráli, ty sám jsi měl do desáté minuty dvě vyložené šance. Můžeš se k tomu vrátit?

Raději bych se k těm okamžikům vracel, kdybych dal góly. Já už nevím, co s tím mám dělat. V první šanci trefím gólmana, při druhé přišel dobrej centr, couvnul jsem si a byl to jasnej gól. Bohužel však chyběly milimetry, aby to skončilo v brance. Naštěstí jsme potom dali góla, kdy Standa Tecl pěknou přihrávkou našel Martina Pospíšila a ten to proměnil. Do poločasu měl ještě gólovku Perňa(Pernica), ale stejně jako mně to skončilo těsně vedle tyče. Přitom při obou šancích jejich gólman vůbec nereagoval a byl už prakticky překonanej.

Ve druhé půli to dopředu už bylo horší. Můžeš říct, proč ta změna?

Domácí začali nakopávat balony na dlouhého Doška a tím si vytvářeli tlak. Nechtěli jsme faulovat kolem třiceti metrů od naší branky a k tomu bohužel došlo. Těch standardek tam bylo na můj vkus hodně a vše směřovalo na Doška, což nás nepřekvapilo, protože takhle hrají pořád. Tím ve vápně vznikaly závary, ale naštěstí jsme stále přežívali. Bohužel jsme si ze zbytečného autu nepohlídali nabíhajícího Diviše a ten nám dal gól. My dostáváme strašně hloupé branky. Ale výsledek beru i na sebe, protože kdybych dal hned v úvodu dva góly, tak jsme se bavili o něčem jiném.

Připravovali jste se na Doška?

Samozřejmě, že jo. Řekli jsme si, že nesmíme faulovat, ale to je fakt těžký… .On hraje hodně nečistě lokty a když je k tomuto způsobu hry laxní i rozhodčí, tak nevím, co na to říct. Třeba Michal Trávník dostal do hlavy a rozhodčí to odpísknul obráceně. Nechci se vymlouvat, ale při jakékoliv standardce, která směřovala na Doška, jsme byli všichni obouchaní. Když si na tohle rozhodčí nedají pozor, tak tady bude každej zápas pro hostující mužstvo těžký.

Ve druhé půli došlo v domácím vápně k souboji s Košůtem, po kterém jste se dožadovali penalty. Můžeš k tomu něco říct?

Standa Tecl tam vyhrál hlavu a po ní se Košůt s brankářem nějak nemohli domluvit. Zasprintoval jsem tam a dal jsem si před něj tělo, ale on mě stáhl za rameno. Bohužel jsem měl balon na dlouhou nohu, tak jsem to kopl vedle. Čekal jsem, že to rozhodčí pískne, ale on nic.

Ptal jsi se ho, proč to nepísknul?

Ptal, ale řekl mi, že to faul nebyl. Tak jsem mu řekl, ať se podívá na záznam a potom to uvidí. K výkonu rozhodčího bych se nerad vyjadřoval, ale podle mě to byla jasná penalta. Pokud se takovéhle penalty pískat nebudou, tak nevím… .

Bod je pro vás po tom průběhu asi málo, že?

To určitě. Bohužel se na remíze podílím i já, protože jsem nedal obrovské šance. Přitom v poli to z mé strany nebylo špatné, ale ty šance….. .

Vpředu jste hráli na dva klasické útočníky. Jak se ti s Teclem hrálo?

Se Standou se mi hraje vždycky dobře. Chodí hodně do vápna a i na tréninku to vypadá dobře. Myslím si, že si rozumíme a dneska se to potvrdilo. I do obrany to bylo docela náročné, ale pohlídali jsme si to. Takže za to, že jsme v útoku byli dva, jsem rád, protože s jedním útočníkem nám to moc nešlo. Bohužel to tři body nepřineslo, ale hra už byla lepší.


Author Jan Bendl
Sdílet článek