Article image

Oslavence těšil především postup

Team logo Team logo
FK Jablonec Frýdek-Místek
3:0
MOL Cup, OF2 út 3. 11. 2015, 17:30
Reportáž

Kouč Jaroslav Šilhavý slavil v úterý své narozeniny a od hráčů dostal alespoň malý dárek v podobě postupu přes Frýdek-Místek do čtvrtfinále MOL Cupu. Jak viděl jablonecký kouč úterní vítězství 3:0?

V den zápasu náš kouč oslavil 54. narozeniny a po zápase měl radost především z postupu do jarního čtvrtfinále. „Vítězství je pro nás nesmírně důležité, byť to bylo jen „v poháru“. I pohár je totiž cesta k našemu cíli. Jsem rád i za ten dárek k narozeninám. Jen doufám, že to bude pokračovat i v pátek v lize,“ řekl bezprostředně po skončení odvety kouč Šilhavý.

Nechtěli jsme nic podcenit. Výsledek 2:0 ze hřiště soupeře byl velice dobrý. Úmyslně jsme dali prostor všem hráčům, tak aby měli herní zatížení. Někteří si naopak odpočinuli na ten důležitý ligový páteční zápas,“ vysvětloval dále jablonecký kouč.

Až první listopadové dny se jablonečtí fanoušci dočkali prvního podzimního vítězství na domácí půdě, ikdyž šlo jen o pohárový zápas. „Ležela na nás deka, byli jsme pod tlakem. Je to fotbal, ale já věřím, že tento výsledek nám pomůže vrátit se na vítěznou vlnu. Věřím, že závěru uděláme co nejvíc bodů,“ doufá šéf jablonecké lavičky.

Poprvé se na jabloneckém hlavním stadionu zapojil do akce i čerstvě nominovaný Petr Rys v dresu Lvíčat, jak byl s jeho výkonem trenér spokojený? „Byl to jeho první soutěžní zápas tady. Dostal asi půlhodinový prostor. Nastoupil do toho velice dobře, zapojil se i do ofenzívy z pozice beka. Je to slibný hráč do budoucna pro Jablonec,“ pokyvoval hlavou Šilhavý.

Pohárové vítězství 3:0 sice mluví jednoznačně ve prospěch Jablonce, s hrou už ale taková spokojenost panovat nemohla. „Asi to nebylo úplně ideální, ale jsme rádi za postup. Trošku jsme to přeskupili, nehráli kluci, kteří hrají jindy. Museli jsme se trochu sehrávat, možná i proto to tak vypadalo. Ten tlak a nervozita byla znát. Nebylo to úplně bez chyby. V prvním poločase jsme měli pět nebo šest vyložených šancí, kdybychom proměnili jen dvě, tak věřím, že to bylo klidnější. I konečné vítězství 3:0 by nás mělo nakopnout, tak abychom konečně zvládli to páteční domácí utkání,“ zakončil Šilhavý.


Author Jan Bendl
Sdílet článek