Article image

Dvougólový Wágner: Trpělivost přinesla výhru

Team logo Team logo
FK Jablonec Frýdek-Místek
3:0
MOL Cup, OF2 út 3. 11. 2015, 17:30
Reportáž

Útočník Tomáš Wágner byl při úterním pohárovém zápase hned u dvou branek svého týmu, který se nakonec radoval z tříbrankového vítězství a jasného postupu do čtvrtfinále MOL Cupu.

Máte za sebou odvetný pohárový zápas. Bylo dnešní utkání v něčem jiné než to první?

Tak dneska se hlavně hrálo na lepším povrchu než ve Frýdku. Vyhovovalo nám, že jsme hráli na dva útočníky. Soupeř doma prohrál a proto sem nepřijel jen bránit a to pro nás bylo dobře. Snažili jsme se dobře kombinovat, hrát trpělivě a věděli jsme, že pokud tohle budeme plnit, že výhra přijde.

V prvním poločase jste tam měli čtyři, pět vyložených šancí. Co scházelo tomu, abyste to dali?

Máte pravdu, šance byly. Nechci už říkat, že to je smůla, ale v rozhodujícím okamžiku to třeba Standovi Teclovi skočilo, Gregy (Greguš) to dal na poslední chvíli vedle, mě to zase chytil obránce zády a mohl bych v tom pokračovat. Nadřeme se na gól, nicméně se dostáváme do šancí a pokud se do nich budeme dostávat i nadále, tak se vždycky něco ujme.

Můžeš popsat tvoje dva góly?

Před prvním byl výborně kopnutý roh, šli jsme s Benym (Benešem) do souboje, takže to měl soupeř těžký. Trefil jsem to čistě, gólman neměl šanci. Při druhém to dal Doli (Doležal) pod sebe, Tráva (Trávník) mi to přihrál a já to uklidil do brány.

Jak se ti hrálo?

Do utkání jsem šel s tím, dát nějakej gól, takže jsem spokojenej. Dvakrát jsem se prosadil a měl jsem i další šance, které příště musím proměnit.

Takže se dá o dnešním zápase říct, že to byla dobrá příprava na páteční ligový zápas s Olomoucí?

Určitě dobrá příprava Ale na druhou stranu to je tým, kterej hraje druhou ligu a nikdo ho nesmí podceňovat. Když k tomu přistoupíte nedůsledně, tak góly nedáte. Myslím si, že to nebyl lehký zápas, že jsme ho zvládli a můžeme být spokojeni. Žádnej tým vám gól zadarmo nedá.


Author Jan Bendl
Sdílet článek