Article image

V páteční předehrávce hostíme Olomouc

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Sigma Olomouc
4:0
Synot liga, 13. kolo pá 6. 11. 2015, 20:15
Reportáž

Dosáhnou naši fotbalisté konečně na první domácí ligové vítězství? Další příležitost budou mít v páteční televizní předehrávce, kdy na Střelnici hostíme staronového nováčka soutěže - Sigmu Olomouc.

Hanáci se po roce vrátili do první ligy. S Koučem Kalvodou ale úplně nezachytili ligový start. V úvodních deseti zápasech olomoučtí dosáhli jen na jedno vítězství. Funkcionáři nakonec kouče paradoxně odvolali po jednom z nejlepších dosavadních výkonů, když Sigma doma remizovala s Libercem 1:1.

Lavičku na Andrově stadionu obsadil mladý kouč Václav Jílek, který tamní klub zná dokonale již ze svého působení u mládeže. Změna na trenérském postu pomohla moravskému týmu prakticky okamžitě, Sigma nečekaně zvítězila 2:0 na hřišti Slavie! O minulém víkendu ale nový kouč musel zkousnout bolestivou porážku 1:2 s Mladou Boleslaví, když hosté vsítili rozhodující branku minutu před koncem řádné hrací doby. „Pracovali jsme velmi dobře, ale prohrát po takovém výkonu … Z pohledu sebevědomí mužstva a ochoty pracovat jsem ale spokojený. Tým ukázal velkou sílu. Jestli budeme takto pokračovat, jsem přesvědčený, že body přijdou,“ řekl po domácí porážce s Boleslaví nový kouč Jílek.

Nejmladšímu kouči SYNOT ligy bude při sestavování základní jedenáctky v Jablonci chybět hned několik borců. Stopku za vyloučení v minulém kole si totiž odpyká zkušený Roman Hubník, absentovat na severu Čech budou také zranění Plšek s Ordošem.

Zajímavé utkání čeká hned několik fotbalistů obou týmů, kteří mezi oběma kluby nedávno přestoupili. Na hostující straně se jedná o Moulise, v jabloneckém kádru se na utkání vyloženě těší exolomoučtí Rosii, Doležal, Bárta či Pospíšil.

Jablonec se v tomto týdnu podruhé představí na domácím trávníku. V úterý konečně dosáhl na teprve první podzimní domácí vítězství, doma porazil 3:0 v odvetě poháru MOL Cup druholigový Frýdek-Místek a jako první z týmů si zajistil postup do jarního čtvrtfinále soutěže. „Věřím, že nás to nakopne a v pátek to zopakujeme,“ říká před duelem s Olomoucí kouč Jaroslav Šilhavý, který pozorně sleduje hanácký klub. „Začátek neměli podle jejich představ, ale poslední zápasy se prezentují svým fotbalem. Hlavně zápas na Slavii ukázal, že mají sílu a dokáží hrát dobrý fotbal. Nečeká nás jednoduchý soupeř, ale v naší situaci je asi jedno, kdo přijede. Chceme za každou cenu doma zvítězit a prorazit to. Chceme nabít zpátky sebevědomí, tak aby si hráči víc věřili a v závěru sezony nasbírali co nejvíc bodů,“ řekl před pátečním zápasem jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý.


Utkání začíná v pátek 6. listopadu od 20:15 hodin na Střelnici v Jablonci n.N.

Rozhodčí: Hrubeš – Pelikán, Kubr

Delegát: Svoboda


Author Jan Bendl
Sdílet článek