Article image

Velká úleva, pravil Šilhavý a chválil fanoušky

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Sigma Olomouc
4:0
Synot liga, 13. kolo pá 6. 11. 2015, 20:15
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté konečně na sedmý domácí pokus okusili sladký pocit vítězství. Proti oslabenému soupeři si připsali čtyřbrankové vítězství. Jak hodnotil páteční předehrávku kouč Šilhavý?

Trenér Sigmy Olomouc Václav Jílek měl po zápase velmi smíšené pocity. Jeho tým dohrával na Střelnici bez dvou vyloučených hráčů a zkousnout musel čtyři inkasované branky ve své síti. „První vyloučení bylo podle mého názoru obrovsky přísné a ovlivnilo celý průběh utkání. Pokud je výklad pravidel takový, že šel sám na branku, tak ano, ale v ten moment stál na jeho úrovni ještě náš Rajnoch, takže podle mě se o červenou kartu jednat nemělo,“ zlobil se hostující kouč a vyjádřil se i k druhé červené kartě. „Ta byla dle mého soudu jednoznačná, u Rajnocha mě mrzí především ta jeho první žlutá karta,“ vyjádřil se nejprve na adresu vyloučených hráčů Jílek.

„Ve finále se projevila jablonecká kvalita, převaha byla jasná a evidentní. Ale my jsme si i v poločase říkali za stavu 0:2, že i v oslabení se ještě zkusíme se o to poprat a vstřelit kontaktní gól. I v deseti jsme tam měli dobré příležitosti. Bohužel naše finální fáze není tak efektivní, abychom byli úspěšní,“ zakončil tiskovou konferenci kouč Sigmy.

Naopak domácí lodivod Jaroslav Šilhavý se konečně mohl radovat z prvního domácího vítězství. „Upřímně, pro všechny je to velká úleva. Kluci to zvládli a zaslouží pochvalu. Nebylo to jednoduché a cítíme úlevu. Utkání určitě ovlivnila ta vyloučené soupeře. Mnohdy se soupeř ještě více semkne, dneska jsme dali dva góly, soupeř nám pomohl dalším vyloučením po druhé žluté kartě, kdy šel do devíti, pak už to byla otázka skóre. Mohli a měli jsme být hladovější po dalších gólech. Čtyři branky ale bereme a jsme za ně rádi,“ oddychl si nahlas kouč Šilhavý a vyzdvihl diváky, kteří i v těžké době dorazili na Střelnici. „Jsem rád, že lidi nám fandili a vytvořili nám potřebnou kulisu,“ pochválil přítomné fanoušky.


Author Jan Bendl
Sdílet článek