Article image

Po pauze míříme na teplická Stínadla

Team logo Team logo
FK Teplice FK Jablonec
2:2
Synot liga, 14. kolo ne 22. 11. 2015, 18:30
Reportáž

Poslední reprezentační pauza letošního podzimu je za námi. Ligový fotbal nyní odehraje tři úplná kola včetně jarní předehrávky. Jablonečtí fotbalisté míří v neděli do Teplic.

Tepličtí fotbalisté sbírají body v podzimní části SYNOT jak na houpačce. Sklářům se totiž příliš nedaří potvrzovat body získané na hřišti soupeře před vlastními fanoušky. Žlutomodří takto nezvládli poslední domácí zápasy s Jihlavou a Slavií, když protivníci o svém vítězství rozhodli až v posledních pěti minutách hry. „Ztratit druhé domácí utkání po sobě v závěru, to je bída, něco je špatně,“ láteřil po ztrátách teplický kouč David Vavruška. Teplice poté prohrály na hřišti favorizované Sparty 1:3, ale na Letné hráči zanechali opět dobrý dojem. „Venku nejsme pod takovým tlakem, protože domácí chtějí hrát a něco předvést,“ říká k solidní hře svých svěřenců teplický kouč.

Tepličtí si tak budou chtít v neděli napravit na Stínadlech reputaci, na domácí půdě totiž nevstřelili gól v posledních dvou zápasech. V neděli navíc budou postrádat zraněného gólmana Grigara a útočníka Potočného. Naši fotbalisté si tak musí dát pozor především na trojici Lüftner, Vachoušek a Fillo, která už dohromady nastřílela čtrnáct branek! Hráči obou týmů se i vzhledem k plánovanému víkendovému počasí budou muset vypořádat s už tak měkkým a nerovným hřištěm stadionu na Stínadlech.

Jablonecký tým před reprezentační pauzou konečně doma zvítězil. V posledních dvou zápasech si připsal již zmiňované vítězství se Sigmou a pohárový postup nad Frýdkem-Místkem po výhře 3:0. Na celkové skóre 7:0 by jablonečtí rádi navázali i po čtrnácti dnech reprezentační přestávky. „V týmu je znát zklidnění, pohoda a sebedůvěra, kterou ten tým bezesporu má. Doufám, že navážeme na zmiňované poslední dva zápasy a že se nám podaří v klidu a třeba i bez inkasovaných branek dovést zápas k vítězství,“ říká k současné atmosféře v kabině jablonecký asistent Jiří Chytrý a pokračuje k samotnému zápasu v Teplicích. „Chtěli bychom hrát na tři body a potvrdit výsledek s Olomoucí. Nejlépe dovést tři plusové body z venku. Teplice mají velkou kvalitu, také hrají o pohárové příčky, takže očekáváme vyrovnané utkání. Budeme muset být zodpovědní v obraně, Teplice jsou nebezpečné dopředu a dokážou dávat poměrně dost branek. Musíme být zároveň efektivní v naší útočné fázi a snažit se potrestat mezery v obraně, které jak pevně doufáme, se nám podaří si vynutit,“ uvedl před duelem 14. kola SYNOT ligy asistent hlavního kouče Jiří Chytrý.


Utkání začíná v neděli 22. listopadu od 18:30 hodin na Stínadlech v Teplicích

Rozhodčí: Královec – Moláček, Urban (Pechanec)

Delegát: Hojsík


Author Jan Bendl
Sdílet článek