Article image

Frťala: Odmakané, ale ne podle představ

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Vysočina Jihlava
2:0
Synot liga, 17. kolo so 13. 2. 2016, 16:00
Reportáž

Na tiskové konferenci po zápase Jablonce s Jihlavou prezentovali své pohledy na utkání nové tváře u kormidel obou týmů.

Hostující kouč Michal Hipp, který si v Jablonci odbyl premiéru na lavičce Jihlavy, musel po zápase zkousnout první porážku i dva vyloučené hráče v zápase. „Vnímali jsme úspěšnou sérii a formu Jablonce v přípravě. Nabádal jsem své hráče k aktivitě. Začátek byl poměrně solidní z naší strany. Byly tam ale celkem čtyři situace, které zasáhly do rázu zápasu. První byla oprávněná červené karta, druhá situace byla před koncem první půle, kde jsem sám zvědavý na zákrok na našeho Voltra. Třetí bod bylo vynucené střídání brankáře. Poté se lámal chleba u šance Hronka, který bohužel nedal. Stále jsme hrozili, ale přišel čtvrtý moment. Vyloučení Krejčího a penalta, na kterou jsou zvědavý opět ze záznamu. Pak už to bylo těžké a hektické. Nemám hráčům, co bych vytkl, snad jen postavení před prvním vyloučením,“ uvedl po zápase kouč Vysočiny.

I na domácí lavičce měl v sobotní podvečer za sebou první zápas v SYNOT lize nový jablonecký kouč Zdenko Frťala. „Po vydařené přípravě jsme byli sami v napětí, jestli to dokážeme v domácím vítězství přetavit do kvality předvedené hry. Bylo vidět, že jsme byli nervózní. Nepodali jsme výkon podle představ, ale odmakali jsme to, i když tam bylo dost nedostatků. Soupeř byl kvalitní, vítězství si hrozně vážíme,“ řekl nový jablonecký kouč.

„I my jsme chtěli, stejně jako diváci, víc branek. Jako kdyby kluci byli zaskočeni, že hrají jen proti osmi hráčům v poli. Je to dlouhodobější problém tohoto týmu, šance si sice vytvoří, ale proměňování je složitější. Proti osmi bychom se měli ale prosadit gólově lépe. V tom se musíme zlepšit,“ vypočítával Frťala, který prozradil také okolnosti kolem brankářské jedničky, kterou v zápase byl Michal Bárta. „Vyrovnanost gólmanů v našem mužstvu je vzácný jev. Bylo to rozhodnutí, které jsme uskutečnili v tomto týdnu. Každý z naší trojky by si to svým přístupem i výkony v přípravě zasloužil, ale chytat může jen jeden. "Bártič" nás dnes podržel v kritických momentech a tím naše rozhodnutí dnes jen potvrdil,“ těšilo jabloneckého trenéra.


Author Jan Bendl
Sdílet článek