Article image

44. Podještědské derby v sobotu u Nisy!

Team logo Team logo
FC Slovan Liberec FK Jablonec
3:2
Synot liga, 18. kolo so 20. 2. 2016, 17:30
Reportáž

Nezvykle hned na staru jara čeká nás a naše fanoušky jeden z nejdůležitějších zápasů v roce. Prestižní Podještědské derby s pořadovým číslem 44. je na programu už tuto sobotu v Liberci!

Naši rivalové vstoupili do druhé poloviny sezony hned bez dvou reprezentantů, Šural přestoupil do Sparty a kapitán Pavelka zkouší štěstí v turecké Kasimpase. Jenže výčet odchozích fotbalistů tímto ještě nekončí, pod Ještědem v zimě skončili také Kerbr, Hroššo, Delarge, Soungole či Švejdík. Nahradit se je pokusí Vůch, Brejte či mladý Karafiát.

Liberec si během podzimních zápasů v domácí soutěži vybojoval čtvrté místo a na stejných pozicích by rád zůstal. „Tolik změn v zimě jsme ale nečekali, každý z odchodů měl svá specifika. Rádi bychom zůstali na příčkách, kde jsme přezimovali, ale kvůli změnám v kádru je teď těžké soudit, jak si povedeme,“ pravil na předsezonní tiskové konferenci liberecký sportovní ředitel Nezmar.

<#buttonLong>POJEĎTE NA DERBY VLAKEM!<#/buttonLong>

Slovan si závěrečné herní soustředění naplánoval do Turecka. Během zimy odehrál osm přípravných zápasů, třikrát zvítězil, čtyřikrát remizoval a prohrál jen v generálce s makedonským Vardarem 1:2. Trenér Trpišovský dbal především na důležitý start do jara, který ale jeho svěřencům nevyšel. Liberec prohrál v úvodním jarním kole na Dukle 0:2, ačkoliv herně především v úvodu působil lepším dojmem. „Náš výkon se po prvním inkasovaném gólu domácích zhroutil, vytratili jsme se a dělali chyby,“ říkal zklamaně po prvním jarním ligovém zápase kouč modrobílých.

Naopak jablonečtí začali jarní ligové odvety vítězně. V domácím prostředí si připsali letos teprve druhé vítězství, po brankách Pernici a Tecla se radovali z dvoubrankového vítězství nad Jihlavou. „Nedostatky tam přesto byly, zanalyzovali jsme si je a já věřím, že s kvalitou půjdeme ještě nahoru,“ říká jablonecký kouč Zdenko Frťala, který se na blížící se Podještědské derby náležitě těší.

Ač jsem v klubu nový, vidím, že derby zápasem žijí nejen lidé v klubu, ale i v okolí. Nejsem jediný, kdo se na ten zápas těší. Jsme připraveni předvést výkon, který bude adekvátní síle našeho mančaftu. Od první minuty se musíme koncentrovat na to, abychom byli úspěšní. Čekáme bouřlivou kulisu, protože k derby emoce patří,“ podotkl jablonecký kouč. Více najdete v obsáhlém rozhovoru s naším trenérem.

Náš tým se v sobotním prestižním zápase bude muset obejít bez dvojice marodů Romera, Mingazov. K dispozici naopak už bude útočník Wágner, který v prvním jarním kole absentoval za čtyři žluté karty.


Utkání začíná v sobotu 20. února od 17:30 hodin na stadionu u Nisy v Liberci

Rozhodčí:Příhoda - Ratajová, Fišer

Delegát: Petřík

Pojeďte na derby vlakem!


Author Jan Bendl
Sdílet článek