Article image

Připomeňte si loňské vítězství U Nisy

Team logo Team logo
FC Slovan Liberec FK Jablonec
3:2
Synot liga, 18. kolo so 20. 2. 2016, 17:30
Reportáž

Až 21. zápas na libereckém stadionu U Nisy nám přinesl vítězství. Na podzim sezony 2014/2015 jsme prolomili letité prokletí a díky brance Martina Doležala jsme poprvé odešli z trávníku jako vítězové. Zopakujeme to také tuto sobotu?

Podještědské derby má před sebou 44. ligové pokračování a před námi je těžký úkol. Obrat Liberec o tři body a dotáhnout se zase o něco blíž na horní příčky ligové tabulky.

Na podzim roku 2014 se nám podařilo v Liberci přepsat historii, kdy jsme v Liberci poprvé vyhráli, a to díky brance Martina Doležala z 58. minuty. Nutno přiznat, že v prvním poločase jsme nehráli vůbec dobře a Liberec, který na nás v té době ztrácel 11 bodů v tabulce, byl lepším týmem. Po změně stran jsme začali hrát podstatně lépe a brzy trefil tyčku také Honza Kopic. Gólové odměny jsme se dočkali v 58. minutě, kdy rohový kop Martina Pospíšila prodloužil na zadní tyč Luděk Pernica a Martin Doležal poslal míč do prázdné branky! 

Připomeňte si celé utkání v sestřihu TV iSport

<#buttonLong>POJEĎTE NA DERBY VLAKEM!<#/buttonLong>

Hodně emotivní byl zápas nejen pro naše fanoušky, ale také pro hráče. Byli si vědomi, co v podzimním derby v Liberci dokázali. A nesmazatelně se zapsali do naší klubové historie. Jak tehdy hodnotili výhru útočník Martin Doležal a brankář Vlastimil Hrubý?

V rámci Podještědského derby jsme také připravili seriál videí k tomuto významnému ligovému souboji. Podívejte se, jak probíhalo naše vítězné derby také mimo hřiště. Nahlédnete také do zákulisí příprav videoseriálu k Podještědskému derby.

Chceš, aby to bylo v sobotu v Liberci stejně super jako minulý rok? Přijď nám fandit a společně zápas dotáhnout do vítězného konce! 


Již tuto sobotu! 44. Podještědské derby mezi FC Slovan Liberec a FK Jablonec.

Pojeďte na derby vlakem!


Author Martin Bergman
Sdílet článek