Article image

Zabojovali jsme za fanoušky, řekl Frťala

Team logo Team logo
FC Slovan Liberec FK Jablonec
3:2
Synot liga, 18. kolo so 20. 2. 2016, 17:30
Reportáž

Oba trenéři se shodli, že 44. Podještědské derby nabídlo na velmi těžkém terénu nadstandardní fotbal plný soubojů a že se nakonec štěstí přiklonilo na stranu domácích.

První derby si na lavičce Jablonce odbyl Zdenko Frťala. "S výsledkem samozřejmě nejsme spokojeni. Do zápasu jsme nevstoupili špatně, ale pak jsme obdrželi dvě laciné branky. Rád bych však ocenil hráče obou týmů, že se vyrovnali s těžkým počasím a přetěžkým terénem a nabídli divákům velmi atraktivní fotbal plný soubojů a nasazení. Velkou měrou k tomu přispěli i fanoušci obou klubů, za což jim patří velký díků," řekl na pozápasové tiskové konferenci hlavní kouč Jablonce.

"Jsem rád, že jsme po přestávce dokázali za naše fanoušky zabojovat a větším důrazem se dokázali vrátit do zápasu. Stejně tak poté za stavu 2:3 jsme se nevzdali a dostali se ještě do některých nadějných situací, ze kterých se s tím utkáním dalo něco dělat." viděl pozitiva ve hře svých svěřenců a na závěr doplnil: "Bohužel jsme nezvládli závěr utkání. Opět jsme inkasovali z relativně jednoduché situace při autovém vhazování soupeře. Vzniklo tam více chyb a ty si určitě zanalyzujeme," uzavřel hodnocení trenér Frťala.


Trenér Slovanu Jindřich Trpišovský po zápase přiznal lehkou nervozitu, do které se mužstvo Slovanu dostalo porážkou na Dukle. "První zápas na Dukle se nám vůbec nepovedl. Po vstupu do jara jsme postavili čtyři nová jména do základu a další tři hráči hráli na jiných postech. Tím jsme hodili do koše celou přípravu a dnes jsme vsadili na úplně něco jiného. Jsem rád, že jádro mužstva je zdravé a že jsme to dnes zvládli," oddechl si po šťastné výhře trenér Liberce.

Také domácí lodivod se přikláněl k názoru, že derby bylo vyrovnané a kvalitní utkání. "V prvním poločase se nám dařilo aplikovat určitý herní záměr, na který jsme se připravili s ohledem na soupeře a terén. Je pravda, že jsme ze dvou šancí dali dva góly, ale i herně se nám dařilo v poli podle našich představ. První poločas nás ale stál hodně sil. Po přestávce jsme chtěli být dál aktivní a nechtěli jsme se dostat pod tlak. Bohužel pak přišla chyba u autu, penalta a gól. Po obdržené brance jsme začali zmatkovat a Jablonec přidal na důrazu a měl lepší pohyb. Po vyrovnání nám pomohli střídající hráči, kteří naši hru hodně oživili. Na konci se štěstí přiklonilo na naši stranu," zhodnotil výhru Trpišovský.


Author Redakce
Sdílet článek