Article image

Jablonec touží s Brnem po třech bodech

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zbrojovka Brno
3:0
Synot liga, 19. kolo so 27. 2. 2016, 15:00
Reportáž

Ačkoliv to na Jablonecku při pohledu z okna příliš nevypadá, jarní část SYNOT ligy má o víkendu na programu už třetí kolo. Do Jablonce přijede v sobotu konkurent ze středu ligové tabulky z Brna.

Zbrojovka má za sebou poměrně vydařený podzim, po kterém přezimovala na sedmé pozici. Na podobných místech by se tamní fotbalisté rádi viděli i po skončení celého ročníku. Udržet se v lepší polovině tabulky a předvádět ještě atraktivnější hru, to jsou hlavní cíle, které prezentoval před jarním startem ředitel brněnského klubu Vlastimil Ostrý.

Dopomoci k tomu mají i nováčci v týmu. Klub si hodně slibuje od příchodu levonohého obránce Jovanoviče z Karviné, či navrátilce Hyčky. Naopak mladíky Webera a Přichystala klub zapůjčil na hostování do druholigových klubů.

Kotalova Zbrojovka se v zimě účastnila největšího domácího turnaje Tipsport ligy, herní soustředění poté absolvovali hráči v Turecku, kde v generálce těsně podlehli 0:1 bulharské Levski Sofii. Do SYNOT ligy Zbrojováci vstoupili porážkou 0:2 na hřišti posilněné Slavie. Úplně jiným výkonem se pak fotbalisté z jihomoravské metropole prezentovali v moravském derby proti Olomouci. Vítězství 2:0 a předvedená hra vyšvihly Brno zpět na šestou příčku ligové tabulky.

Zajímavostí v posledním zápase Brna bylo jistě úmyslné vykartování útočníka Řezníčka, který si v závěru zápasu s Olomoucí schválně nechal dát čtvrtou žlutou kartu v sezoně a v Jablonci se proto nepředstaví. „Chtěl jsem jí, bylo to z taktických důvodů,“ přiznal po zápase Řezníček. „Se třemi kartami jsem se držel docela dlouho. V Jablonci to teď ovšem bude hodně obtížné utkání. Proto jsem nechtěl riskovat. Bude lepší, když budu moci nastoupit v dalším domácím duelu proti Zlínu,“ vysvětlil svůj taktický záměr sedmadvacetiletý Řezníček. Jak jeho počínání vidí brněnský trenér Kotal? „Kuba má asi strach, že v Jablonci bude v sobotu tuhá zima,“ pousmál se brněnský kouč, který moc dobře ví, jaké vrtochy počasí je schopné klima na Jablonecku přinést. „Každopádně musíme teď vymyslet, kdo Kubu nahradí v sobotu na hrotu našeho útoku,“ přemýšlí nahlas stratég Zbrojovky. Ten se kromě jiného bude muset vyrovnat i se ztrátou stopera Jovanoviče, který laboruje od úvodního jarního kola na Slavii se zlomeným žebrem.

Oba sobotní soupeři mají za sebou v minulém kole své derby zápasy. Brno ale na rozdíl od Jablonce svůj prestižní zápas ke své spokojenosti zvládlo, navíc s čistým kontem. Jablonečtí sice v rivalském derby v Liberci dotáhli dvoubrankovou ztrátu z prvního poločasu, přesto si nechali v závěru vstřelit z kopačky opěvovaného střelce Bakoše i rozhodující třetí branku, na kterou už nestihli odpovědět a odešli z derby poraženi v poměru 2:3. „Přesto věříme, že nás fanoušci přijdou povzbudit. Jejich podpora při zápase v Liberci byla obdivuhodná a nesmírně si jí vážíme,“ vzkázal jabloneckým příznivcům trenér Frťala a zároveň varoval před sobotním soupeřem. „Brno prošlo v letošní sezoně takovým progresem, vždyť porazili Plzeň, Mladou Boleslav či Slavii. Rozhodně nás nečeká nic jednoduchého, domácí prostředí nám ale velí povinnost zvítězit,“ plánuje Frťala.

Podzimní vzájemný duel Brna s Jabloncem vyzněl jasně ve prospěch našich barev. Tříbrankové vítězství na Srbské na podzim zařídili Greguš, Masopust a Doležal. Jablonec bude v sobotu usilovat o teprve třetí domácí vítězství v sezoně, pokud se mu to povede, může svého soupeře v tabulce přeskočit!


Utkání začíná v sobotu 27. února od 15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Melichar

Delegát: Ulrich


Author Jan Bendl
Sdílet článek