Article image

Míříme na Spartu! Můžeme jen získat, říká trenér

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
2:1
Synot liga, 20. kolo ne 6. 3. 2016, 15:00
Reportáž

Podruhé v tomto týdnu se jablonečtí fotbalisté vypraví do hlavního města. V neděli odpoledne se představí v rámci 20. kola SYNOT ligy na trávníku Sparty Praha.

Letenský tým v nabitém jarním programu honí především plzeňskou Viktorii v bitvě o mistrovský titul. Na svého největšího konkurenta aktuálně ztrácí šest bodů. Tabulka je ale zkreslená odloženým zápasem Dukly se Spartou, pro kterou se hledá vhodný volný termín. Sparta se totiž na jaře historicky prokousala už do osmifinále Evropské ligy a drží tak čestný prapor zástupců českého fotbalu na evropské scéně. První osmifinálový duel čeká svěřence trenéra Ščasného už příští čtvrtek proti italskému Laziu Řím!

Pražané rozehráli tento čtvrtek i čtvrtfinále tuzemského MOL Cupu, v kterém ale podlehli na hřišti sousedního Liberce 1:2 a v domácí odvetě budou muset pro postup ještě zabojovat.

Pražané ale v MOL Cupu schválně šetřili některé své opory a dali příležitost dalším hráčům už tak širokého kádru. K zápasu nebyli nominováni Zahustel, Holek, Brabec či Dočkal, jen na střídačce začali Bičík, Frýdek, Šural, Mareček či uzdravený Lafata. „Nechtěli jsme utkání v Liberci podcenit, ale nedělní ligový zápas s Jabloncem je pro nás naprosto zásadní. Proto jsem tomu uzpůsobil sestavu," vysvětloval po porážce svého týmu U Nisy kouč Ščasný.

Také Jablonec ve čtvrtek bojoval ve čtvrtfinále MOL Cupu, na hřišti pražské Dukly se ale v prvním zápase kluby rozešly bezbrankovou remízou. Teď čeká jablonecké hráče ještě těžší oříšek, Sparta totiž jako jediná doma neztratila v lize ještě ani bod s výmluvným skore v Generali aréně 26:3. „Hrát se Spartou otevřený fotbal by byla asi sebevražda. Budeme se snažit udržet co nejdéle Spartu v napětí. Sparta je momentálně ve velké formě. V tomto zápase můžeme pouze získat,“ říká jablonecký kouč Zdenko Frťala, který bude v neděli postrádat krajního obránce Matěje Hybše, který na severu Čech hostuje ze Sparty a nesmí proti ní nastoupit. Na druhé straně bude už v domácím dresu připraven exjablonecký střelec David Lafata. „Jablonec se celkově zvedl po tom svém podzimním útlumu. Nečeká nás žádný jednoduchý zápas. Na jaře ještě zamíchají horními příčkami,“ odhaduje Lafata, historicky nejlepší klubový střelec Jablonce a nynější hráč Sparty.


Utkání začíná v neděli 6. března od 15 hodin v Generali aréně v Praze

Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Caletka

Delegát: Martinec


Author Jan Bendl
Sdílet článek