Article image

Frťala: Gól v poslední minutě zamrzí

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
2:1
Synot liga, 20. kolo ne 6. 3. 2016, 15:00
Reportáž

Jablonecký kouč Zdenko Frťala musel zkousnout na Spartě porážku, kterou rozhodla branka v poslední minutě. Přesto po zápase své svěřence pochválil za předvedený výkon.

Netradičně od konce začal hodnotit zápas jablonecký kouč Zdenko Frťala, který vstřebával porážku svého týmu. „I ke konci za stavu 1:1 jsme šli do přečíslení, jenže se nám to nepovedlo dobře vyřešit, bůh ví, jak by se to dál vyvíjelo,“ řekl hned na úvod kouč Jablonce.

„Po taktické stránce jsme se připravovali na utkání, ale nebyli jsme připraveni na to, že takhle to dokáže Vácha trefit. Sparta už šla do maximálního rizika, to nebyla individuální chyba,“ konstatoval k rozhodujícímu momentu náš kouč. „Sáhli jsme si až na dno sil. Kluci mají u mě obrovský obdiv, sami se přesvědčili, že hrát se dá s každým. Lidi viděli zajímavé a nadstandardní utkání, ke kterému jsme přispěli i my svým výkonem,“ uvedl zároveň jablonecký kouč.

„Kluci musí pochopit, že fotbal je o běhání, nasazení a bojovnosti. To byl asi důvod, proč jsme byli schopni se Spartou hrát vyrovnanou partii. Mrzet nás může jen to, že jsme prohráli, krutě gólem v poslední minutě,“ litoval kouč.

Radost ze tří vydolovaných bodů měl před důležitým duelem s Laziem Řím letenský kouč Zdeněk Ščasný. „Nevím, jestli jsme vypadli ze zápasového rytmu, protože náš výkon nebyl optimální. Navíc soupeř byl dobře připravený. Neměli jsme Matějovského, což byl trochu problém. Do bloku jaký Jablonec vytvořil, se není lehké dostat. Chyběl nám pohyb, hlavně první půlhodinu, kdy jsme i znervóznili. Někdy je ale cennější vyhrát takovýto zápas, než někoho přejet 3:0,“ cenil si tří bodů letenský lodivod, který prý věřil ve vítězství až do posledního hvizdu zápasu. „Věřil jsem pořád. Blbě se to říká, ale viděl jsem, že hra není optimální, ale věřil jsem až do poslední chvíle,“ prozradil na tiskové konferenci. „Dnešní vítězství je hodně důležité z pohledu tabulky. Jablonec byl pohyblivý a hrál velmi dobře. Jsou to pro nás strašně důležité tři body,“ dodal Ščasný.


Author Jan Bendl
Sdílet článek