Article image

Bolí to hodně, litovali hráči gólu v závěru

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
2:1
Synot liga, 20. kolo ne 6. 3. 2016, 15:00
Reportáž

Prohráli gólem z poslední minuty. Ač na Spartě hráli odvážně, za svou snahu bodově nakonec odměněni nebyli. Utkání na Letné pohledem Jána Greguše a Lukáše Masopusta.

Škoda gólu, remíza by byla příjemná, řekl po utkání náš nejlepší hráč a střelec gólu Ján Greguš

Utkání nakonec skončilo vaší prohrou gólem v poslední minutě, ale jinak si myslím, že s výkonem můžete být spokojeni.

Byl to pro nás náročný zápas. Od začátku jsme věděli, že Sparta je jedním z nejtěžších soupeřů. Celý zápas jsme hráli poctivě a organizovaně.

Dostat gól v poslední minutě hrací doby asi hodně bolí.

Je nám to líto. Když se podíváte do naší kabiny, nenašli byste tam spokojeného nebo šťastného hráče, spíše naopak. Ale musíme to vzít jako chlapi, hodit to za sebe a ponaučit se z toho. Protože výkon to byl dobrý a poctivý. A sami jste viděli, že s námi měla Sparta problémy. Je třeba se z toho odrazit a jít dál.

V první půli jste měli víc šancí a klidně jste mohli vést. Tecl byl třeba sám před brankářem...

Máte pravdu. Těch šancí tam bylo opravdu dost. Ale jsme tým a není to o tom, že bychom některému hráči vyčítali, že něco neproměnil. Třeba Standa nás zase svými góly držel tři utkání před tím. Důležitější by bylo udržet stav 1:0 pro nás a neinkasovat gól do šatny.

Při rozhodujícím gólu byl Vácha před šestnáctkou úplně sám, nehlídaný. Nestala se tam chyba?

Myslím si, že tam z naší strany větší chyba nebyla. Byl to odhlavičkovaný balon a hlavně v šestnáctce, odkud hrozilo při standardce největší nebezpečí, jsme to měli rozebrané dobře osobně. Vácha to pak trefil z dálky.

Nebyli jste tady zalezlí, hráli jste aktivně a skoro se to vyplatilo.

Je to tak. Trenér nás na utkání připravil dobře a věděli jsme, jak na domácí hrát a jak jim hru znepříjemnit.

Připravovali jste se speciálně na Davida Lafatu?

Tak o tom každý ví, že je střelec a dneska to prokázal, jaký má fantastický výběr místa v šestnáctce. Ale že bychom se na něho speciálně připravovali, to by nedávalo smysl.

Nebyla tvoje žlutá karta zbytečná?

Myslím, že ne. Byl to taktický faul, abych zabránil přečíslení, který jsem musel udělat. Takže ta karta byla zasloužená.


Chtěli jsme tady bodovat a to se nepodařilo, takže zklamání, tak hodnotil utkání pravý záložník Lukáš Masopust

Jak jsi utkání viděl?

Přijeli jsme sem s nějakou taktikou a tu se nám dařilo dodržovat. Dobře jsme bránili, hráli jsme organizovaně a bylo vidět, že si s tím Sparta dlouho nevěděla rady. Hlavně v první půli jsme tam měli nějaké šance, já taky, bohužel jsem v rozhodujícím okamžiku uklouznul. Pak jsme dostali zcela zbytečný gól. Ve druhé půli domácí zlepšili pohyb a měli převahu. Pořád jsme ale stačili běhat a jejich akce, někdy se štěstím, narušovat. Bohužel jsme dostali gól v poslední minutě a to v době, kdy to už asi nikdo nečekal.

Takže ten pocit dostat gól v závěrečné minutě zápasu asi není příjemný.

Je to tak, bolí to hodně. Už jsme věřili, že si domů odvezeme bod a pak přišlo tohle. Takový gól se podaří jednou za sto let.

Šlo gólu zabránit?

Asi těžko. Oni pak chodili v šesti, sedmi lidech do vápna a my jsme to tam museli obsadit.

Dneska to byl jeden z těch lepších zápasů, který se ti vydařil. Souhlasíš?

Asi jo. V první půli to ještě nebylo ono, ale ve druhé už to bylo lepší. Teď je důležité, abych to dobré dokázal přenést z tréninku do zápasu.

Takže prohra hodně mrzí?

Určitě. Výkon byl dobrý a máme se od čeho odrazit. Ale my jsme tady chtěli bodovat a to se nám nepodařilo, takže zklamání.


Author Jan Bendl
Sdílet článek