Article image

Chyběla kvalita, byl zklamaný Frťala

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Baník Ostrava
1:1
Synot liga, 21. kolo pá 11. 3. 2016, 17:30
Reportáž

Zklamaný z konečné remízy byl po zápase jablonecký kouč Zdenko Frťala. Našemu kouči scházela v páteční předehrávce především rychlost a přímočarost u svých hráčů.

Poslední tým ligové tabulky získal svůj první bod v letošním ročníku na půdě favorizovaného Jablonce a kouč Vlastimil Petržela měl připravené jen velmi stručné hodnocení. „Odehráli jsme klasické naše utkání posledních dní. Ale pořád jdeme pomalinku nahoru. Hlavně v první půli kdy jsme měli sílu, tak bychom se chtěli prezentovat a hrát. Fotbal se musí hrát rychle a ve sprintu, nakonec to včera ukazovalo Lazio na Spartě. Druhý poločas už některým hráčům docházely síly. Snažíme se hráče prostřídat, protože doteď hráli za dorosty a juniorky,“ uvedl v krátkosti hostující kouč.

Velmi smíšené pocity měl na pozápasové tiskové konferenci domácí lodivod Zdenko Frťala. „Už před zápasem jsem hráče upozorňoval, že ani na chvilku nesmí Baník podcenit. Ve všech předchozích zápasech s nimi měli soupeři problémy. Nám se to hlavně v první půli vymstilo. Chyběla tomu kvalita, klid a více zkušeností. Nebyli jsme schopni si vytvořit především v prvním poločase gólové příležitosti. Někdy se takové zápasy dají zlomit, to jsem hráčům zdůrazňoval i o poločase, soupeř byl ale pořád nebezpečný. Musím věřit, že tento zápas byl pro nás poučný. I takovéhle zápasy k našemu fotbalovému životu patří. Hráče jsem nepochválil,“ konstatoval Frťala, který vysvětlil i změny v sestavě. „Chtěli jsme soupeře přehrát rychlostí a přímočarostí, nesplnili jsme z toho ale nic. Na vystřídání bylo více hráčů,“ utrousil Frťala. „Hráči to musí přijmout jako realitu, věřím že se z toho poučí a že hned v úterý ukážeme, jak moc je pro nás zápas s Duklou důležitý,“ zakončil jablonecký kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek