Article image

Před repre pauzou do Mladé Boleslavi

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
1:0
Synot liga, 22. kolo so 19. 3. 2016, 18:00
Reportáž

V rámci sobotního televizního přenosu se jablonečtí fotbalisté představí na horké půdě třetí Mladé Boleslavi, která úspěšně čelí atakům konkurentů a drží třetí pohárovou pozici.

Na podzim nejproduktivnější tým ligy z Mladé Boleslavi s 39 góly v zimě přišel o tří opory. Skalák odešel do anglického Brightonu, Zahustel zamířil do Sparty a Bořil do Slavie. „Beru to jako realitu, tíha odpovědnosti bude na dalších hráčích, ať už těch co tu byli, nebo těch nových,“ říká kouč Karel Jarolím. Skrytě tak určitě očekává nejvíce od nováčků Přikryla, Kalabišky, Pauscheka, Čmovše, Takácse a Jánoše. Středočeský tým se tak v zimní pauze musel zaměřit na skladbu nové základní sestavy, cíle ale zůstaly nezměněny. „Bylo by smutné a alibistické, kdybychom říkali něco jiného. Cílem je pohárová Evropa, snad to dokážeme,“ pravil před startem jara mladoboleslavský kouč.

A jak se zdá, fotbalistům z města automobilů to šlape i na jaře. Jarolímův tým nadále drží třetí pozici zaručující předkolo Evropské ligy, ačkoliv na něj tvrdě dorážejí Liberec a obrozená Slavie. Jedinou jarní porážku si Středočeši připsali na pažitu Sparty.

Před víkendovým vzájemným zápasem Mladé Boleslavi s Jabloncem odehrály oba týmy pohárové zápasy čtvrtfinále MOL Cupu. Boleslavští fotbalisté kvůli špatnému počasí sehráli teprve první zápas na hřišti druholigového Hradce Králové, odkud si přivezli výborný výsledek 4:1 pro následující odvetu. Jablonečtí fotbalisté už mají semifinále MOL Cupu jisté, doma dokázali otočit zápas s Duklou na 2:1 a do semifinále tuzemského poháru se podívají už popáté v řadě! „Aspoň trochu jsme tak odčinili tu ostudu, kterou jsme předvedli o víkendu proti Ostravě,“ podotýká středopolař Martin Pospíšil, který věří ve zlepšení jablonecké formy. „V našem týmu je cíl jednoznačný, v každém zápase vyhrát a s tím pojedeme i do Boleslavi. Postup v poháru by nás mohl nakopnout a mohli bychom začít předvádět ty výkony, které jsme ukazovali v přípravě. Chceme se pokusit na to navázat a nastartovat nějakou vítěznou sérii i v lize,“ přeje si Pospíšil.

Podzimní duel těchto soupeřů na jablonecké Střelnici skončil lépe pro Středočechy, kteří si odvezli do Boleslavi tři body za vítězství 2:1. Hosté vedli zásluhou Čermáka, za domácí srovnal Tecl, ale vítězství mladoboleslavských zařídil nakonec Magera z pokutového kopu.


Utkání začíná v sobotu 19. března od 18 hodin na Městském stadionu v Mladé Boleslavi

Rozhodčí: Orel – Hájek, Hock

Delegát: Ondo


Author Jan Bendl
Sdílet článek