Article image

Minimálně bod jsme si měli odvézt, litoval Frťala

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
1:0
Synot liga, 22. kolo so 19. 3. 2016, 18:00
Reportáž

Také třetí jarní utkání na hřišti soupeře ztratili jablonečtí fotbalisté na hřišti favorita gólem v závěru. Rozmrzelý tak byl po zápase v Mladé Boleslavi náš kouč Zdenko Frťala.

Boleslavští si díky Kúdelově brance v závěru zápasu připsali velmi cenné tři body, díky kterým udrží před reprezentační pauzou důležitou třetí příčku v bojích o pohárovou Evropu. Velký kámen ze srdce tak spadl domácímu lodivodovi Karlu Jarolímovi. „Byl to těžký zápas a já jsem ho očekával. Viděl jsem Jablonec, jak se prezentoval i na Spartě velice nepříjemnou hrou, a to dnes potvrdil i u nás. Vlastními chybami jsme Jablonec pouštěli do brejků. Když jsme před poločasem přežili i tutovku Jablonce, věřil jsem, že to nejhorší máme za sebou. Při našich šancích jsme někdy ještě hledali lépe postavené hráče místo zakončení. Očekávali jsme, že může rozhodnout nějaká podobná standardní situace. Závěr už byl o štěstí, které stálo při nás, a i proto si toho vítězství tolik cením,“ říkal už uvolněně mladoboleslavský kouč Karel Jarolím.

Třetí jarní venkovní ligové utkání a třetí porážka gólem v koncovce zápasu. Jablonečtí přišli o solidní výsledek na hřišti favorita opět v samém závěru, což nelibě nesl především náš trenér Zdenko Frťala. „Těžko se mi mluví, když prohrajete znova golem v posledních minutách. Hlavně v prvním poločase jsme měli několik situací, které jsme mohli dotáhnout kvalitněji ve finální fázi. Minimálně bod jsme si mohli odvést, protože jsme mohli jít do vedení, jenže jsme si bohužel v závěru nepohlídali hráče domácích a za to jsme krutě zaplatili. V určitých fázích jsme byli hodně nebezpeční, ale pořád tomu chyběla taková větší odvaha vzít nejdůležitější momenty na sebe,“ vyjmenovával příčiny porážky kouč Severočechů.

„Máme před sebou přestávku, připravíme se teď na závěr sezony. Domácím můžu pogratulovat k vítězství,“ zakončil tiskovou konferenci jablonecký kouč Zdenko Frťala.


Author Jan Bendl
Sdílet článek