Article image

Ohlasy hráčů po porážce v Mladé Boleslavi

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
1:0
Synot liga, 22. kolo so 19. 3. 2016, 18:00
Reportáž

Záložník Martin Pospíšil a stoper Vít Beneš hodnotí v rozhovorech těsnou porážku 1:0 v Mladé Boleslavi.

To je už třetí zápas, co jsme přišli o bod v závěru zápasu, zlobil se po zápase záložník Martin Pospíšil

Dneska jste tady sehráli dobrý zápas, ale přesto jste prohráli. Jak moc tahle porážka bolí?

Bolí hodně, protože si myslím, že jsme se od výkonu s Duklou zvedli. Konečně jsme zabrali a ta naše hra už nějak vypadala. Zvláště v prvním poločase jsme tam měli akce, které jsme měli gólově dohrát, bylo tam i břevno a další závary, které mohly skončit gólem. Pak však zase dostaneme pár minut před koncem branku a to se už stalo na jaře potřetí (Liberec, Sparta, Boleslav). Místo toho, abychom si odsud vezli aspoň bod, tak uděláme takovéhle chyby.

Jak si takové závěry utkání vykládáte?

To nevím. Kdybychom to věděli, tak si to pohlídáme. Ale myslím si, že to je zodpovědnost každého hráče, protože tam je roh a každý zodpovídá za svého protihráče. Nevím, kdo měl hlídat Kudelu (střelce branky), ale tohle se nám prostě nesmí stávat. Přitom toho Boleslav kromě těch standardek moc neměla, ale nakonec využila naší chyby a vyhrála.

Jak jsi viděl tu klíčovou situaci?

Byl to rohový kop a někdo to tam prodlužoval na zadní tyč. První střelu ještě Bártič (Bárta) chytnul, ale vyrazil to do místa, kde byl úplně sám střelec gólu. Nevím, kdo ho měl hlídat, ale aby stál úplně neobsazený hráč na malém vápně, to se nám nesmí stávat. Tohle si ještě musíme rozebrat a do dalších zápasů se z toho poučit.

Už v první půli jste tam měli tři, čtyři šance, které jste měli proměnit v góly.

Tak o tom jsem už mluvil. Mohli jsme dát góla a ten zápas mohl vypadat úplně jinak. Bohužel jsme to tam nedohráli a je to škoda. Hráli jsme se špičkovými týmy Spartou, Boleslaví a Libercem, a kdybychom si z každého zápasu odvezli bod, tak by to bylo dobré. Bohužel jsme o ně ke konci zápasů přišli a to nás sráží bodově a bolí to.


Myslím, že to byl remízový zápas, řekl po utkání zklamaný stoper Vít Beneš

Dobře rozehraný zápas nakonec skončil prohrou. Souhlasíš?

Tak nevím. Já jsem tam viděl v těch nejdůležitějších momentech z naší strany menší pohyb a všechny odražené balony měli oni. Ale na druhé straně jsme my měli šance na to, abychom dali gól na 1:0. Bohužel se ukázalo už v minulosti, že neumíme vyřešit finální fázi. Pak dostaneme takového góla ze standardky pár minut před koncem.

Ta dnešní situace kopírovala zápasy s Libercem a se Spartou, kdy jste v závěru také dostali gól.

Je to tak. Asi nejsme tak mentálně silní, abychom zvládali takovéhle těžké zápasy až do závěrečné devadesáté minuty.

Jak k té situaci v závěru došlo?

Ani nevím, jak ta standardka vznikla. Už předtím jsme nějaké jejich standardky se štěstím ubránili, ale měli jsme ubránit i tuhle. Máme tam nějaké úkoly a nevím, kdo měl zrovna hlídat Kudelu. Vůbec nikdo u něho nebyl, takže času měl docela dost.

Ukázalo se, že se s Boleslaví dá hrát vyrovnaný fotbal, ale ten závěr to trochu pokazil.

Myslím si, že to byl remízový zápas, ale Boleslav byla důraznější v koncovce a tím si došla pro tu výhru.


Author Vlastimil Cakl
Sdílet článek