Article image

Po pauze hostíme na Střelnici Fastav Zlín

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zlín
3:1
Synot liga, 23. kolo so 2. 4. 2016, 17:00
Reportáž

Po reprezentační přestávce bude 23. kolem pokračovat SYNOT liga. Frťalovi fotbalisté v sobotu doma přivítají nováčka soutěže ze Zlína, který prozatím na jaře nenavazuje na podzimní výkony.

Tým z města obuvi se do české nejvyšší soutěže vrátil po šesti letech, na prvoligových kolbištích si ale zpočátku počínal pod taktovkou zkušeného kouče Páníka velmi přesvědčivě, v prvních šesti kolech získal hned dvanáct bodů. Uprostřed podzimu však zlínští prošli menší bodovou krizí, kterou ale napravili opět v závěru roku, i proto přezimovali s úctyhodnými 24 body na šestém místě.

V zimní přípravě zlínští triumfovali v Tipsport lize. Zároveň se ale tým vyrovnával se ztrátou elitního střelce Železníka, který neodolal lákání a přestoupil do Slavie. Nahradit by ho měl postupně senegalský útočník Diop, který na Moravu zamířil opačným směrem z Edenu. Kromě něj Zlín získal v zimě natrvalo do svých řad i dva doposud hostující hráče právě z Jablonce, útočně laděnou dvojici Vukadinovič - Fantiš.

Jenže jak ševci zakončili povedený podzim, přesně v opačném gardu nastartovali ligové jaro. V šesti jarních kolech získali svěřenci trenéra Páníka pouhý bod v posledním hraném kole před reprezentační pauzou, když doma remizovali 0:0 s předposlední Sigmou Olomouc. „Vzhledem k průběhu zápasu je bezbranková remíza pro nás vítězství,“ přiznal Páník, ačkoliv jeho tým neskóroval už 495 minut a dohrával v důležitém zápase bez vyloučeného Hubáčka, který tak bude chybět zlínským i v Jablonci. Pro Zlín bylo důležité, že si předposlední Sigmu nepustil na bodový dostřel a i po vzájemném souboji jí dokázal udržet na osmibodovém odstupu. „V tomhle hráči morálně obstáli i v náročném souboji,“ podotkl Páník po utkání, v kterém jeho svěřenci získali svůj první jarní bod.

Naši fotbalisté před reprezentační pauzou přišli ve třetím jarním utkání na hřišti favorita opět o bod v závěru zápasu. Tentokrát na hřišti Mladé Boleslavi, která bojuje o třetí příčku a její vítězství trefil čtyři minuty před koncem Kudela. Přesto Jablonečtí v ligové přestávce kvalitně potrénovali a vyhlížejí sobotní duel se Zlínem. Kouč Frťala v něm nemůže počítat se službami čerstvě zraněných Bredy a Mingazova či slovenského reprezentanta Jána Greguše, který si odpyká trest za čtyři žluté karty. „Dvoutýdenní blok nám posloužil k tomu, abychom se částečně dotrénovali na závěr soutěže. V dubnu nás totiž čeká velice slušná porce sedmi zápasů. Musíme rozložit síly a mít lepší výsledky než v předešlé části soutěže,“ říká k následujícímu programu hlavní kouč Jablonce Zdenko Frťala a přidává i pohled na hru našeho sobotního protivníka. „Zlín je tým, který měl výborný vstup do soutěže. Možná i tím, že byl pro některé týmy neznámým jako ligový nováček, tak bodoval a dělal výsledky. Ale tím, že jsem měl možnost Zlín sledovat ve druhé lize, tak to pro mě až tak překvapivé výsledky v některých zápasech nebyly. V jarní části se ukazuje, že se na ně soupeři daleko více zaměřují, jsou opatrnější. A vědí, že Zlín není nějaký vykulený nováček, ale je to sebevědomý tým. I proto, že výsledky teď nemají podle jejich představ, tak nás čeká těžký zápas. Ale v lize není žádný zápas lehký," uvedl dále Frťala.

Podzimní vzájemný duel Jablonce na zlínské Letné skončil dělbou bodů po remíze 2:2. Domácí sice v utkání vždy vedli, jablonečtí ale především zlepšeným herním projevem v druhé půli dokázali srovnat. Naše góly zařídili Martin Pospíšil s Lukášem Masopustem.


Utkání začíná v sobotu 2. dubna od 17 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Hrubeš - Pilný, Vlasjuk

Delegát: Hojsík


Author Jan Bendl
Sdílet článek