Article image

Frťala chválil Kubistu, klíčová postava řekl

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zlín
3:1
Synot liga, 23. kolo so 2. 4. 2016, 17:00
Reportáž

Jablonecký kouč Zdenko Frťala byl po vítězství nad Fastavem Zlín 3:1 rád za tři body. Mužstvo pochválil a jmenovat nezapomněl strůjce jabloneckého vítězství - mladíky Mihálika a Kubistu.

Trenér poraženého celku Bohumil Páník měl o osudu utkání jasno. „Naše šance na dobrý výsledek byla jen v první půli. Jablonec po změně stran získal uprostřed obrovskou soubojovou sílu, na to jsme už nestačili. Byli jsme neustále pod tlakem a Jablonec měl samé gólové situace. Možná kdyby Poznar dal na 3:2, jinak jsme neměli skoro nic. Jablonec zvítězil díky výborné druhé půli a zasloužené,“ konstatoval kouč Zlína Bohumil Páník.

Spokojený po zápase byl jeho protějšek Zdenko Frťala, jehož tým bral domácí vítězství. „Byli jsme si vědomi, že Zlín jarní část ligy výsledkově nezvládal. Hlavně v prvním poločase jsme ale nebyli schopni využít jejich chyb. Sami jsme ztráceli hodně míčů svou ukvapenou rozehrávkou. Chyběla mi tam přesnější přihrávka a kvalitnější přechodová fáze,“ vyjmenovával nedostatky z první půle jablonecký trenér.

„Příchodem Doležala a Mihálika jsme začali plnit naše představy, svou zarputilostí jsme donutili soupeře k chybám. Kdybychom proměnili další naše gólové příležitosti, mohl být výsledek ještě lepší. Přesto jsme rádi za tři body, je to pro nás důležité vítězství,“ řekl náš kouč, který pochválil i jablonecké mladíky.

Na adresu střídajícího Mihálika dodal. „Bylo jen otázkou času, kdy by dostal prostor. Byl to pro mě takový žolík a on ukázal, že může patřit mezi tahouny tohoto týmu,“ sdělil Frťala a pochválil i Kubistu, který dostal příležitost rovnou v základní sestavě. „Vojta zažil loni stinnou stránku fotbalu, pořádně nevěděl kam patří, chodil po hostování. V zimní přípravě ale jasně ukázal, že je rád, že je v tomto týmu. Profesionálním způsobem života si o to řekl. Dovolím si říci, že dnes byl naše klíčová postava,“ uzavřel Frťala.


Author Jan Bendl
Sdílet článek