Article image

Jablonec touží po bodech z venku, hraje na Slavii

Team logo Team logo
SK Slavia Praha FK Jablonec
0:0
Synot liga, 24. kolo so 9. 4. 2016, 17:00
Reportáž

Frťalův tým čekají v následujících dvou ligových kolech venkovní zápasy v Praze. Jablonečtí touží na jaře poprvé bodovat na pažitu soupeře, další možnost budou mít už tuto sobotu na hřišti Slavie.

Okolo pražské Slavie je v posledním roce nebývale rušno. Tradiční český klub se s pomocí čínské investiční skupiny CEFC chce opět dostat na výsluní mezi českou elitu. V zimě tomu odpovídalo také mohutné nakupování posil, které mají Pražanům po letech opět zaručit účast v evropských pohárech.

Funkcionáři přivedli v zimě hned osm nových tváří, mezi nimi například Hušbauera, Mešanoviče, Železníka, Bořila, Baráka, Pavlenku, Mihálika či Linharta. Sešívaní i tímto nezvyklým posilováním jasně vyslali signál k evropským pohárům. „Chceme je hrát už v další sezoně,“ vyslovil jasné přání hlavní kouč Dušan Uhrin mladší. Slavie stále drží pátou příčku ligové tabulky, která může pro Pražany nakonec znamenat vytouženou pohárovou účast za předpokladu, že tuzemský pohár vyhraje tým umístěný do čtvrté příčky ligové tabulky. V tu chvíli bude i pátá ligová pozice znamenat postup do předkol Evropské ligy.

Na začátku tohoto týdne na sebe tým z Edenu opět upozornil, tentokrát ale ne přímo na trávníku. Nečekanou rezignací na post předsedy představenstva totiž překvapil fotbalovou veřejnost klubový spolumajitel Jiří Šimáně. Přes media si pak vysvětlovali se zástupcem čínského investora Jaroslavem Tvrdíkem důvody jeho rozhodnutí. Celá záležitost nakonec skončila navýšením podílu akcií čínské společnosti CEFC v klubu na 67 procent a rezignující Šimáně zůstal alespoň v klubovém představenstvu.

Slavia je na jaře doma zatím stoprocentní, naopak venku už body ztratila po porážkách v Mladé Boleslavi či na Spartě. Oproti tomu Jablonec na jaře nezískal na venkovních hřištích favorizovaných celků ještě ani bod, ztratil dobře rozehrané zápasy v Liberci, na Spartě i v Mladé Boleslavi. „Na Slavii jedeme s cílem konečně bodovat na soupeřově hřišti. Máme teď dva zápasy venku a to je ideální příležitost, abychom minusové body trochu stáhli,“ přeje si jablonecký kouč před nadcházejícími pražskými výjezdy do Edenu a na Julisku.

Slavia má hodně široký kádr, takže předpokládat, s jakou sestavou nastoupí, je těžké. Jejich kvalita je velká, mají ambice hrát evropské poháry. Určitě je požene výborné publikum, které je dvanáctým hráčem Slavie, takže nás nečeká nic lehkého,“ odhaduje Frťala.

Jablonecký tým si po reprezentační přestávce připsal vítězství nad Zlínem 3:1 a od tohoto zápasu se bude chtít odrazit. „Budeme se snažit navázat na druhý poločas ze zápasu se Zlínem, kdy jsme naši aktivitou a sebevědomím dokázali potěšit našeho fanouška. A věřím, že je dokážeme potěšit také v zápase na Slavii,“ uvedl před sobotním utkáním v Edenu jablonecký lodivod Zdenko Frťala.

Podzimní vzájemný zápas na jablonecké Střelnici branku nepřinesl. Dočkají se fanoušci gólů tentokrát? 24. kolo SYNOT ligy s podtitulem "Díky táto" bude věnováno otcům a jejich dětem.


Utkání začíná v sobotu 9. dubna od 17 hodin v Edenu v Praze

Rozhodí: Jílek - Urban, Kubr

Delegát: Krondl


Author Jan Bendl
Sdílet článek