Article image

Frťala: Bodu ze Slavie si vážíme

Team logo Team logo
SK Slavia Praha FK Jablonec
0:0
Synot liga, 24. kolo so 9. 4. 2016, 17:00
Reportáž

S bodem ze hřiště Slavie Praha byl po zápase v Edenu spokojený náš trenér Zdenko Frťala. Co přesně zaznělo na tiskové konferenci po zápase z úst obou hlavních trenérů?

Jablonecký lodivod Zdenko Frťala po utkání přiznal, že měl velké starosti při sestavování základní sestavy. „Potkali nás zranění stoperů, navíc nám dnes vypadl ještě Masopust, který má virové onemocnění,“ uvedl na tiskové konferenci náš kouč.

„Slavii jsme možná zaskočili tím, jací hráči nastoupili a na jakých postech hráli. Ti hráči ale své úkoly zvládli, ikdyž domácí měli převahu a hrozili. Neměli jsme ve středu hřiště odražené míče. Konečně to štěstí ale stálo taky na naší straně,“ oddechl si jablonecký kouč, který byl nejvíce nervózní v závěru, kdy náš tým nejvíce inkasoval v předchozích zápasech. „Člověk si přesně vybavuje ty naše minuty, kdy jsme inkasovali v zápasech v Liberci, na Spartě nebo Mladé Boleslavi," cenil si hlavní kouč ubráněného bodu v dramatickém závěru.

Jablonecký kouč řešil v začátku zápasu další velký problém - zranění Vojty Kubisty. „Mrzí mě to, ale Vojta Kubista má zlomené dvě žebra. Těch zranění je moc, tenhle týden nás to dost zasáhlo. Celý tým ale pracoval tak, jak jsme si řekli v přípravě a za to patří klukům velké dík. Ceníme a vážíme si i toho jednoho bodu. Slavia ukázala, že má silný kádr,“ uzavřel svůj pohled na utkání Frťala.

Na zahozené šance samozřejmě žehral po zápase domácí kouč Dušan Uhrin mladší. „Nejsem spokojený. Měli jsme řadu obrovských příležitostí, kdy jsme měli skórovat. První poločas jsme drželi míč, ale nebyli jsme tak aktivní. Po poločase jsme měli spoustu náběhů ze strany, vytvářeli jsme si standardní situace a šance. Naši hráči se vydali na maximum, hráli jsme proti výbornému soupeři a v druhé půli jsme jim nedali šanci k ohrožení naší branky. Kombinačně bych si naši hru takhle představoval, ale chci jiný výsledek. Celkově jsme na dobré cestě, máme dobré mužstvo, držení míče se nám dnes povedlo, ale musíme se zlepšit v koncovce,“ řekl kouč Slavie Dušan Uhrin.


Author Jan Bendl
Sdílet článek