Article image

Třetí jarní duel s Duklou už v pátek na Julisce

Team logo Team logo
FK Dukla Praha FK Jablonec
6:1
Synot liga, 25. kolo pá 15. 4. 2016, 18:00
Reportáž

Páteční předehrávku 25. kola SYNOT ligy obstará souboj našeho Jablonce s Duklou Praha. Oba soupeři se během měsíce a půl potkávají už potřetí.

Duklu s Jabloncem totiž proti sobě svedl los jarního čtvrtfinále tuzemské pohárové soutěže. Nakonec to byl právě Jablonec, který se radoval z postupu do semifinále MOL Cupu. Na Julisce v prvním pohárovém zápase gól sice nepadl, ale v odvetě na jablonecké Střelnici dokázal Frťalův tým otočit nepříznivý vývoj a dvěma góly Martina Doležala si zajistil postup po výhře 2:1. Teď nás ale čeká další zápas se stejným soupeřem. „Každý zápas je jiný a vyvíjí se jinak. My se budeme snažit i v tomto třetím utkání uspět. První a klíčový bod k tomu, abychom byli úspěšní, je neinkasovat. Jsme si vědomi toho, že Dukla patří mezi špičku ligy, co se týče herního projevu,“ říká na adresu soupeře hlavní kouč Frťala.

V ligové soutěži je Dukla naším tabulkovým sousedem, ačkoliv na deváté příčce ztrácí na náš tým pět bodů. Fotbalisté z Julisky se však musí mít na pozoru především opačným směrem, od devátého místa níž je totiž na minimálním bodovém rozestupu natlačeno hned šest ligových týmů, které si ještě nemohou být záchranou úplně jisti.

Duklu na jaře trápí poměrně nevyrovnané výkony. Například cenné domácí vítězství nad Libercem, devalvuje porážka s Jihlavou. Venku jsou zase Kozlovi fotbalisté schopni schytat tříbrankovou prohru v Brně, ale také překvapit remízou v Mladé Boleslavi, tak jako v posledním kole.

Jablonečtí se tak chystají na nevyzpytatelného soupeře. „Musíme se připravit na to, že nás čeká tým, jehož hra je založená na výborné kombinaci. Proto je důležité, abychom jakoukoliv příležitost, kterou si vytvoříme, trestali. Jsme poučení ze dvou pohárových utkání a věříme, že toto třetí utkání pro nás dopadne dobře,“ vyhlíží páteční souboj na Julisce trenér Frťala.

Jablonečtí půjdou do dalšího souboje na hřišti soupeře povzbuzeni prvním jarním bodem ze hřiště soupeře, na Slavii Praha totiž dokázali minulý týden remizovat 0:0. Kouč Zdenko Frťala se musí v poslední době vypořádat s řadou absencí, marodka se mu totiž před závěrem ligové soutěže značně rozrostla.


Utkání začíná v pátek 15. dubna od 18 hodin na Julisce v Praze

Rozhodčí: Franěk - Paták, Dobrovolný

Delegát: Ondo


Author Jan Bendl
Sdílet článek