Article image

Těžko vysvětlitelné, hledal slova kouč

Team logo Team logo
FK Dukla Praha FK Jablonec
6:1
Synot liga, 25. kolo pá 15. 4. 2016, 18:00
Reportáž

Rozvážně volil slova po zápase kouč Zdenko Frťala. Jeho svěřenci inkasovali na Julisce nečekaných šest branek a kouč přiznal, že o herním projevu svého týmu po většinu času nemůže být příliš řeč.

Jen stěží hledal slova po největším debaklu sezony jablonecký kouč Zdenko Frťala. „Budu stručný, protože z naší strany se můžeme bavit o herním projevu zhruba nějakých dvacet minut, do příležitosti Romery, který ji zahodil. Zbylé minuty zápasu byly z naší strany jen hodně těžko vysvětlitelné. Nebyli jsme schopni se domácím v ničem vyrovnat. Dostali jsme tvrdou lekci. Teď se ukáže náš charakter,“ soukal ze sebe jablonecký kouč, kterého nenechává klidným výkon, kterým se Jablonec na Julisce prezentoval. „Někdy asi musí takový výsledek přijít, abychom si všichni uvědomili, že hazardujeme se jménem celého klubu i lidí, co pro klub pracují. Musíme se nad tím všichni zamyslet, aby se toto už neopakovalo,“ uvedl dále jablonecký trenér.

Kouč domácího celku Luboš Kozel měl po zápase několik důvodů k radosti. „Kdyby mi někdo řekl, že to skončí takovýmto výsledkem, tak bych tomu asi nevěřil. Podstatnou část zápasu jsme navázali na předešlý zápas v Boleslavi, od toho jsme se chtěli odrazit i dnes. Trochu jsme se do toho ze začátku dostávali, ale od 25. minuty už jsme měli tlak, šance. Ta gólová čtvrthodinka do půle byla výborná a rozhodla o celém utkání,“ liboval si kouč domácích a pokračoval hodnocením druhé půle. „Jablonec snížil, ale pátý gól to rozhodl. Utkání jsme dohrávali. Jsme rádi za vítězství i za ten výsledek. Mužstvo ukázalo svou sílu,“ uzavřel hodnocení předehrávky 25. kola kouč Dukly.


Author Jan Bendl
Sdílet článek