Article image

Kapitán se omlouval příznivcům

Team logo Team logo
FK Dukla Praha FK Jablonec
6:1
Synot liga, 25. kolo pá 15. 4. 2016, 18:00
Reportáž

Těžko se našim fotbalistům mluvilo po včerejší vysoké porážce na hřišti Dukly Praha. Kapitán týmu Tomáš Hübschman se po zápase omluvil jabloneckým příznivcům za celý tým.

Z naší strany to byla katastrofa, omlouvám se všem našim fanouškům, řekl po utkání kapitán našeho mužstva Tomáš Hübschman

Co se tam stalo během těch pár minut, kdy jste dostali tři góly?

Těžko říct. Zápas jsme nezačali špatně, ale pak jsme se, dá se říct, rozpadli. Naháněli jsme Duklu na její půlce, byli jsme hodně roztažení a toho dokázala Dukla využít. Myslím si, že jsme jim první půli darovali. O poločase jsme si v kabině něco řekli a chtěli jsme to trošku změnit. Docela se nám povedl začátek druhé půle a dali jsme branku. Pak se ale ukázalo, že dostáváme hodně lehké góly a hodně těžce se nadřeme, abychom se vůbec dostali do šance.

O poločase to bylo 4:0. Věřili jste, že byste s tím mohli ještě něco udělat?

Samozřejmě je těžký věřit tomu, že se to dá otočit. Ale i hráči jiných týmů to dokázali. My jsme přinejmenším nechtěli udělat ostudu, což se nám ale nepovedlo.

V předcházejících třech zápasech jste s Duklou sehráli celkem vyrovnané zápasy, ale dneska jste tady dostali velký výprask. Co se s týmem stalo?

Tak každý zápas je jiný. Kdyby byl stejný, tak ten fotbal nemá cenu hrát.

Není to tak, že když soupeři hráli v minulém zápase takhle, tak dneska to bude stejný. Fotbal je krásný v tom, že nikdy nikdo neví, jak to dopadne. Nám se minulou sezónu povedlo dát Dukle doma šest gólů, dneska jsme bohužel šest gólů tady dostali my. Tak to je.

Výsledek vypadá hrozivě a všichni na takovýhle zápas asi dlouho nezapomenete.

V tom s vámi souhlasím. Podle mě jsme tu hru moc roztáhli, dostali góly a pak jsme se báli hrát. Schovávali jsme se, nechtěli jsme balony. Balony jsme převážně nakopávali a s tím jsme velkou šanci na úspěch neměli, protože jejich stopeři byli vysocí. A odražené balony jsme neměli, protože jsme byli roztaženi po celém hřišti. Soupeř využil našich volných prostorů, aby nám dal čtyři branky za poločas.

Co se k tomu dá ještě říci?

Na závěr bych se chtěl všem jabloneckým fanouškům a lidem, kteří pracují kolem fotbalu omluvit, protože to co jsme tady předvedli, je z naší strany katastrofa. Myslím si, že to ukazuje, v jak špatné situaci se jako tým nacházíme. A nemyslím si, že to je jenom otázka jednoho zápasu nebo jednoho nějakého tréninku. Je to dlouhodobá věc. Každej z nás by se nad tím měl zamyslet a říct si, jestli dělá všechno pro to, aby se to zvedlo a aby to bylo přinejmenším jako tu loňskou sezónu, kdy jsme hráli na špici. Dá se říct, že jsme byli nebezpeční a nepříjemní pro každého soupeře. Letos tomu bohužel tak není.


Je to ostuda jako hrom, soukal ze sebe útočník Standa Tecl

Utrpěli jste vysokou prohru. Lze k vašemu výkonu vůbec něco říct?

Popravdě nevím, co na to říct... Já jsem ještě takovouhle rychtu nikdy nedostal, takže nevím ani sám, jak to zhodnotit a jak si to v hlavě přebrat. Je to ostuda jako hrom a můžeme si za ni my sami.

S Duklou jste se letos viděli už potřetí. Nemohlo to být i tím, že se na vás dobře připravila?

I kdyby se Dukla na nás připravila nejlíp, jak umí, tak by to určitě nemělo končit takovým výsledkem. To, co my jsme dneska předvedli, je ostuda jako hrom. No předvedli...Dá se říct, že jsme nepředvedli vůbec nic. Takže si nemyslím, že to bylo tím, že by na nás byla Dukla tak nachystaná. Spíš bych hledal chyby na naší straně. Byla to ostuda pro nás, pro klub….

Můžeš přiblížit, co jste tady chtěli hrát?

Věděli jsme, že Dukla bude držet balon, tak jako v každém zápase. Myslím si, že v těch předcházejících třech utkáních jsme se s tím dokázali srovnat dobře, ale dneska tomu tak nebylo. Když si domácí zamanuli, tak prostě šli do nebezpečných situací a z většiny z nich nám dali gól. Dukla nás ničím nepřekvapila, spíš jsme všechny překvapili my špatným výkonem a ten konečný výsledek je hodně smutný.

Stalo se ti někdy, že byste během pěti minut dostali tři góly?

Nepamatuju, nepamatuju…! Já asi ani nepamatuju, že bych někdy prohrál 6:1.

Co se stalo během těch pěti minut, kdy jste dostali tři góly?

Tak dostali jsme tři góly, z toho dva po standardce a to už je potom těžký na to nějak zareagovat. Když jsme se ve druhé půli dostali do nějaké převahy, tak nám okamžitě dala Dukla další gól. Opravdu těžko se mi to hodnotí a já sám nevím, co k tomu říct.

Nepamatuji si, že bychom hráli někdy tak špatně. Dneska se nám to sesypalo jako domeček z karet. Ten výsledek je žalostný a udělali jsme ostudu klubu i sami sobě. Teď se k tomu musíme postavit jako chlapi a napravit to.


Author Jan Bendl
Sdílet článek