Article image

Nevyužili jsme nervozitu domácích, litoval Frťala

Team logo Team logo
SK Sigma Olomouc FK Jablonec
2:1
Synot liga, 27. kolo so 30. 4. 2016, 15:00
Reportáž

Václav Jílek a Zdenko Frťala hodnotí sobotní vzájemný duel Olomouce a Jablonce, který skončil vítězstvím domácí Sigmy 2:1.

Domácí lodivod Václav Jílek si mohl po utkání zhluboka oddechnout, jeho tým získal cenné tři body, které ho drží nadále v přímém boji o záchranu. „Dnes jsme neměli úplně špatný vstup do utkání. Chtěli jsme hrát aktivně, rychle a být nebezpeční. Dali jsme gól, ale naplnil se scénář našich zápasů, po gólu vyklidíme pole a soupeř to hned potrestá, tak jako dnes. Také v druhém poločase jsme se dostali do vedení, ale o vítězství jsme se báli. Hraje v tom roli asi hlava. Místo abychom to vedení pojistili třetím gólem, tak se do konce bojíme, abychom výsledek neztratili,“ hodnotil utkání spokojenější kouč domácích.

Kouč Zdenko Frťala nebyl spokojen, ačkoliv i v deseti se jeho tým tlačil za vyrovnáním. „V prvním poločase měli domácí hráči jakoby opticky více míč na svých kopačkách, do šancí jsme je ale příliš nepouštěli. Naše vytvořené situace se nám zase nepodařilo vyřešit optimálně. Nakonec bylo dobré, že se nám povedlo v závěru poločasu srovnat skore. Pak ale přišlo vyloučení Romery a gól na 2:1. Na domácí potom padla obrovská nervozita, měli jsme převahu a za posledních pětadvacet minut jsme si asi bod zasloužili,“ zhodnotil duel, v kterém vyšel Jablonec naprázdno, jablonecký kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek