Article image

Rozhodlo proměňování šancí, tušil Pospíšil

Team logo Team logo
SK Sigma Olomouc FK Jablonec
2:1
Synot liga, 27. kolo so 30. 4. 2016, 15:00
Reportáž

Poprvé se v roli hostující hráče na Andrově stadionu představil olomoucký odchovanec Martin Pospíšil. Po prohraném zápase ale příliš důvodů k radosti neměl.

Co dnes rozhodlo, že body zůstaly na Hané?

Dnes to bylo hlavně o tom proměňování šancí. Olomouc dala ze všeho, co měla gól a my ty své šance a závary nedokázali potrestat. Proto si odtud neodvážíme ani bod.

Jaké pocity jsi měl ty osobně, jako místní odchovanec jsi mohl Olomouc výrazně přiblížit sestupu.

Nebudu říkat, že to bylo pro mě příjemné. Samozřejmě jsem měl smíšené pocity, protože tady je to pro mě doma, ale nechtěl jsem na to myslet. Snažil jsem se udělat všechno pro výhru, ale bohužel to nevyšlo. Jsem zklamanej, že jsme prohráli. Olomouci ale přeju, ať se zachrání. Snad to v dalších zápasech zvládne.

Jaký byl návrat na Andrův stadion?

Je to tu úplně jiné, nové. Byl to pro mě první zápas na tom stadionu jako host, byl to zvláštní pocit tady hrát, když jsem tu odmala vyrůstal. Někde v hlavě jsem to měl.

Zápas určitě hodně ovlivnila červená karta pro Romeru z 60. minuty zápasu.

Červená zápas vždy ovlivní. Hlavně na konci toho zápasu, když potřebujete síly a máte o jednoho hráče méně, to je vždy znát. Jestli byla nebo nebyla, to se podívám. I v deseti jsme podle mě hráli dobře, tlačili jsme se do šancí, něco jsme si vytvořili, ale gól jsme bohužel nedali.

Už ve středu vás čeká veledůležitá pohárová odveta semifinále se Spartou.

Chtěli jsme zůstat i před Spartou na vítězné vlně, ale dnes se nám to nepovedlo a klopýtli jsme. Musíme ale zmobilizovat síly na tu Spartu a ve středu to zvládnout a postoupit do finále.

Před zápasem se s kariérou loučil tvůj kamarád Michal Hubník.

Takových buldočích typů útočníků je v dnešním fotbale málo. Na českých trávnících bude takový hráč chybět, ale zdraví je to nejdůležitější. Vím, že ty jeho problémy s kolenem už pak byly takové, že se to nedalo. Ale i tak měl krásnou kariéru, prošel toho hodně, měl i reprezentační starty. Věk sice nemá na to, aby ještě končil, ale určitě zanechal dobrou stopu.


Author Jan Bendl
Sdílet článek