Article image

Ve středu na hřišti novopečeného mistra

Team logo Team logo
FC Viktoria Plzeň FK Jablonec
1:2
Synot liga, 29. kolo st 11. 5. 2016, 18:15
Reportáž

Ve vloženém středečním kole se Jablonec letos naposledy představí na hřišti soupeře - toho nejlepšího - zavítá totiž na trávník novopečeného mistra do Plzně.

SYNOT ligy spěchá mílovými kroky do svého finiše, během tohoto týdne odehraje hned dvě poslední ligová kola. Už tradičně se všechny poslední zápasy odehraný v jednotný den a čas výkopu, vložené středeční 29. kolo SYNOT ligy začne na všech stadionech s jednotným výkopem v 18:15 hodin.

Viktoria po roce obhájila prvenství v české nejvyšší soutěži a raduje se tak ze zisku čtvrtého mistrovského titulu. Letos si ligový primát zajistila už tři kola před koncem, obdivuhodnou sérií šestnácti vítězství v řadě! Rekordní počet vítězství na českých trávnících padl hned v následujícím kole, to Viktoria zajížděla na pažit Mladé Boleslavi, kde novopečení mistři poprvé od 25. října nedokázali skórovat a prohráli 0:2. Ani teprve třetí porážka v sezoně ale nemůže fanouškům v hlavním městě českého piva nadělat vrásky, pro středeční duel s Jabloncem se chystají mistrovské oslavy před vyprodaným stadionem. Ihned po zápase proběhne korunovace nových mistrů, bude předán pohár a oslavy se poté přenesou na plzeňské náměstí Republiky. „Jablonec určitě přijede plný odhodlání, po vítězství nad Teplicemi jsou jistě pozitivně naladěni, je to houževnaté mužstvo, které nám nedá nic zadarmo. My ale chceme zápas zvládnout a vyhrát, tak aby oslavy byly zlatou tečkou vydařeného večera,“ přeje si útočník Plzně Michael Krmenčík.

Jablonečtí se v závěru sezony potýkají se zaplněnou marodkou, zápasy jdou navíc v rychlém sledu středa – sobota za sebou. Svěřence trenéra Frťaly ale pravý vrchol sezony teprve čeká, v lize drží po nedělním vítězství nad Teplicemi sedmé místo, a přesně za týden ve středu je čeká samotné finále MOL Cupu! „Nečeká nás určitě nic lehkého. Jedeme k mistrovi, který si titul za výsledkovou vyrovnanost zasloužil. Dokázali udělat fantastickou šňůru vítězných utkání. Je to obdivuhodné, co se jim povedlo. My se budeme snažit, abychom v Plzni nějaký bod urvali, protože by bylo hezké obrat mistra o body,“ říká před středečním duelem s Viktorií trenér Zdenko Frťala.

Nám se v uplynulém kole podařilo doma porazit Teplice 1:0, Viktoria Plzeň naopak prohrála 2:0 v Mladé Boleslavi. „To, že Plzeň prohrála v Mladé Boleslavi, jen dokazuje, jakou má Mladá Boleslav sílu. Nás vítězství s Teplicemi povzbudí po mentální a psychické stránce, protože Teplice mají výborný tým a šňůru našich úspěšných domácích utkání se nám podařilo prodloužit. V Plzni se očekává plný stadion a chceme být domácím minimálně vyrovnaným sparing partnerem,“dodává Frťala. 

Plzeň není pro Jablonec zrovna oblíbeným soupeřem, v ligové soutěži se nám Západočechy podařilo naposledy porazit před dlouhými sedmi lety! Také poslední vzájemný duel vyzněl radostněji pro tým trenéra Krejčího, který si na konci listopadu odvezl všechny tři body ze Střelnice díky gólu Jana Baranka.


Utkání začíná ve středu 11. května od 18:15 hodin v Doosan Areně v Plzni

Rozhodčí: Franěk - Hock, Kubr

Delegát: Filípek


Author Jan Bendl
Sdílet článek