Article image

Frťala: Vítězství z Plzně si ceníme

Team logo Team logo
FC Viktoria Plzeň FK Jablonec
1:2
Synot liga, 29. kolo st 11. 5. 2016, 18:15
Reportáž

Jako cenné vítězství označil jablonecký kouč Zdenko Frťala středeční výhru 2:1 na hřišti Viktorie Plzeň. Více v přepisu tiskové konference.

Jablonečtí fotbalisté získali další tři body do tabulky na hřišti mistrovské Viktorie Plzeň, které minimálně zvednou mužstvu sebevědomí před blížícím se finále poháru. Trenér Zdenko Frťala hodnotil utkání následovně. „Hlavně v první půli jsme byli nebezpečnějším týmem. V druhé půli nás domácí zmáčkli na vlastní půlce, vítězství jsme udrželi a strašně si toho ceníme. Domácím jsme oslavu znepříjemnili, chtěli jsme uhrát dobrý výsledek a naše vítězství je jen třešnička na dortu. Musí nám to nalít sebevědomí do žil. I dnes se hráči přesvědčili, že když budou plnit, co mají, výsledek se dostaví,“ uvedl bezprostředně po zápase kouč Jablonce.

Domácí trenér Karel Krejčí viděl porážku svého týmu jako kaňku na mistrovských oslavách. „Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme neplnili pokyny a možná to byl nejhorší náš domácí poločas. Jablonec byl kompaktní v bloku. My jsme nedostupovali jejich hráče a dvakrát jsme za to byli potrestáni. Trochu pomohl důraznější pohovor i změny v sestavě. Pak už jsme hráli, jak jsem si představoval. Šance jsme si vytvořili, ale stačilo to bohužel jen na snížení. Celkově je to trochu kaňka nad našimi oslavami,“ zakončil svůj pohled na zápas kouč mistrovské Plzně.


Author Jan Bendl
Sdílet článek