Article image

Frťala: Scházelo více odvahy

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
3:0
ePojisteni.cz liga, 4. kolo ne 21. 8. 2016, 19:30
Reportáž

Jablonecký kouč Zdenko Frťala horko těžko lepil před Spartou sestavu. Jeho tým inkasoval na Letné až v poslední dvacetiminutovce a trenérovi scházelo u hráčů více odvahy.

Letenský kouč Zdeněk Ščasný přiznal určité předzápasové obavy. „Čekali jsme těžký zápas. Jablonec nás trápil i letos na jaře. První půli jsme kontrolovali hru, ale nebyl tam náš dobrý pohyb. Soupeře jsme přidrželi na jeho polovině, ale bylo to na můj vkus moc zdlouhavé. Až druhá půle a střídání pomohlo, a pak už to bylo podle našich představ. Poslali jsme tam vyšší a gólové hráče a bylo to rázem znát,“ liboval si po tříbrankové výhře kouč Sparty.

Jablonecký lodivod Zdenko Frťala se musel před zápasem vyrovnat se spoustou absencí, jeho tým inkasoval až v poslední dvacetiminutovce. „Hlavně v prvním poločase jsme byli schopni plnit věci, které jsme si řekli před zápasem. Chtěli jsme Spartu trápit. Co se týče naší útočné fáze, jsme ale nebyli moc nebezpeční. Od vedoucího gólu Sparty už jsme se do vážnější situace, která by Spartu více potrápila, nedokázali dostat. Kluci odevzdali maximum v pohybu, fotbalová kvalita nám ale chyběla. Sparta vyhrála zasloužené a mně nezbývá než jí pogratulovat,“ řekl po zápase jablonecký kouč, který našel i na porážce některá pozitiva. „Je jich tam víc, vrátil se nám Martin Pospíšil, který odehrál velmi dobrý zápas. I ostatní se snažili a předvedli dobrý výkon, ono hrát na Spartě, navíc před takovou kulisou, není pro mladé jednoduché. Kdyby bylo více odvahy, mohli jsme Spartu i více potrápit,“ konstatoval na závěr Frťala.


Author Jan Bendl
Sdílet článek