Article image

Jablonec míří do vršovického Ďolíčku

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
2:0
ePojisteni.cz liga, 5. kolo pá 26. 8. 2016, 20:15
Reportáž

ePojisteni.cz liga má před první reprezentační přestávkou na programu 5. kolo. Jablonečtí fotbalisté odehrají svůj zápas už v pátek na hřišti Bohemians 1905 za asistence televizních kamer ČT Sport.

V Ďolíčku nezůstal v létě kámen na kameni. Vše začalo odchodem kouče Pivarníka, jehož nahradil zkušený Koubek. Zároveň s trenéry ale začaly i velké změny v hráčském kádru. Poroučeli se hráči základní sestavy Mosquera, Acosta, Schick, Zlámal či Čögley. Na volné pozice klub brzy angažoval Tomáše Bergera, Křapku, Linharta, Dostála, Budinského. V tomto týdnu Pražané dotáhli také posilnění ofenzivy, z Holandska přivedli talentovaného Dominika Maška. Pražané tedy v létě obměnili přes polovinu stávajícího kádru. „Byla to trochu turbulence, s tolika změnami jsem nepočítal, ale jsme tu od toho, abychom si s tím poradili. Nepřivedli jsme špatné hráče, vidím v týmu potenciál,“ uvedl k velkému počtu změn nový kouč Koubek.

Hlasitým přáním Klokanů bylo dobře vstoupit do nového ligového ročníku, což se jim nepovedlo už pět předešlých sezon. Ani letos se výhry Pražané na startu nedočkali, hned v prvním kole prohráli před domácími fanoušky s nováčkem z Hradce Králové 0:3. Pak sice Koubkovi svěřenci uloupili nečekaný bod na hřišti mistrovské Plzně, v dalších kolech ale prohráli shodným skore 0:2 se Spartou a na Slovácku.

Klokani mají na svém kontě po čtyřech zápasech pouhý bod, ale například v posledním kole předvedli na Slovácku velmi dobrý výkon, který vůbec nekoresponduje s končeným výsledkem. „Naše hra měla tvář, kombinovali jsme a míč jsme měli na kopačkách, chybělo nám lepší řešení finální fáze. Porážka na Slovácku se mi kouše hodně těžce,“ nelibě nesl poslední prohru kouč Bohemians.

Jablonečtí fotbalisté přišli v posledním kole o neporazitelnost, na hřišti pražské Sparty inkasovali tři rozhodující branky v poslední dvacetiminutovce. Frťalův tým se na konci srpna vyrovnává s početnou marodkou, v páteční předehrávce však už bude mít k dispozici hráče hostující ze Sparty, kteří v minulém kole nemohli nastoupit.

Oba páteční soupeři se potkali v létě na začátku přípravy v Doubravě u Turnova, jablonečtí tehdy zvítězili 1:0 gólem ze standardky ze závěru zápasu. V loňském ligovém ročníku se nám Klokany porazit nepodařilo, doma jsme s nimi jen remizovali 2:2, v Ďolíčku pak prohráli 1:2.

Podle trenéra Zdenka Frťaly je tento duel neméně důležitý jako další ligové zápasy. „Každý zápas je důležitý, pokaždé se hraje o tři body. Před reprezentační přestávkou jsou zápasy specifické tím, aby byl potom klid na trénování a eventuálně dotrénování zraněných hráčů. Byli bychom rádi, abychom v zápase byli úspěšní,“ uvědomuje si trenér Jablonce.

Tým Pražanů v minulém kole prohrál 2:0 na Slovácku, ale svými šancemi domácí celek předčil. „My se musíme starat hlavně sami o sebe. Potřebujeme dát do naší hry více fotbalové kvality. Pokud bude aktivita u našich hráčů, co se týče chtění hrát víc fotbal a nepřizpůsobit se boji na Bohemce, může to zápas rozhodnout. Samozřejmě se musíme domácím vyrovnat v agresivitě, protože zápasy na Bohemce jsou o soubojích. A dát tomu tu nadstavbu být fotbalovější,“ říká jablonecký trenér Frťala.


Organizační a bezpečnostní opatření

Vyzýváme příznivce našeho klubu, aby při utkání na Bohemce respektovali návštěvní řád stadionu, zejména pak zákaz vnášení a používání jakékoliv pyrotechniky. Sektor pro hostující jablonecké příznivce je na Východní tribuně sektor "D" s přístupem od Sportovní ulice vchodem č. 2. Je třeba počítat s důkladnými bezpečnostními kontrolami, proto žádáme všechny příznivce, aby se ke stadionu dostali s dostatečnou časovou rezervou. Sektor má kapacitu 250 míst a je střežen kamerovým systémem. Vstupenka do sektoru hostujících fanoušků stojí 150 korun a pokladny i celý stadion se otevírají 90 minut před výkopem. K dopravě můžete využít i autobusový výjezd jabloneckých vlajkonošů.


Utkání začíná v pátek 26. srpna od 20:15 hodin v Ďolíčku v Praze

Rozhodčí: Královec Pavel - Vysloužil Petr, Boček Valter

Delegát: Krondl Václav, Kolbaba Petr


Author Jan Bendl
Sdílet článek