Article image

Frťala komentoval speciální taktiku na Zlín

Team logo Team logo
FC Zlín FK Jablonec
2:2
ePojisteni.cz liga, 9. kolo so 1. 10. 2016, 17:00
Reportáž

Ze ztráty dvou bodů byl po zápase zklamaný jablonecký kouč Zdenko Frťala. Jeho svěřenci vedli na hřišti lídra ligové tabulky už o dvě branky, přesto se nakonec musí smířit jen s bodem za remízu 2:2.

Svěřenci Bohumila Pánika teprve po třetí v novém ročníku ztratili body. Jablonec je překvapil rozestavením a taktikou. „Soupeř šel do utkání s jinými představami své hry než doposud. Na hrot postavil rychlého hráče a pod ním byl další trochu zataženější hráč a Jablonec vyrážel do nebezpečných situací. Museli jsme se přizpůsobit a udělat změny, abychom se dostali více do hry,“ konstatoval Pánik. „Ze stavu 0:2 je pro mě remíza jako vítězství. Ukázalo mi to, že někteří hráči můžou hrát na jiných postech,“ našel si i pozitiva kouč „Ševců“.

„Je to pro mě morální vítězství, protože jsme ani za dvoubrankového stavu nesložili zbraně. Byli jsme ti dobyvatelé jejich území a né jen utíkali do volných prostor, jako jiné zápasy. Už podle sestavy mi bylo jasné, že Jablonec bude hrát na tři obránce. Je to o trenérovi, oni museli něco změnit, dominance s míčem jim asi nefunguje, jak by si přáli a proto přijeli s jinou organizací hry a dokázali tady bodovat,“ zakončil své hodnocení domácí kouč.

Kouč Jablonce Zdenko Frťala připravil naše mužstvo takticky speciálně na Zlín. „Byli jsme si vědomi síly domácích, jejich způsob je totiž založený na maximální agresivitě a organizaci, navíc vše nekompromisně trestají. Chtěli jsme hrát z hlubšího bloku a využívat otevřené obrany soupeře. To se nám i dařilo. Bohužel jsme nezvládli závěr, kdybychom byli důraznější v předfinálním dostupování, mohli jsme si odvést i tři body,“ uvedl po zápase jablonecký trenér, který připustil, že taktika byla přesně šitá na Zlín. „Vše bylo podmíněné hře Zlína. Bohužel znova jsme neudrželi čisté konto. Nebyli jsme v lehké pozici, ale před zápasem bychom ten bod určitě brali,“ připustil Frťala.

Náš tým se v závěru dostal pod tlak a dvakrát inkasoval. „Fotbal takové situace přináší, blížil se konec. Očekával jsem, že když získáme míč, že ho dokážeme více podržet vepředu, ale my jsme o něj hned přišli. To byly klíčové momenty, soupeř hrál vabank a my jsme nedokázali využít jejich otevřené obrany,“ litoval Frťala, který měl připravené trochu jiné varianty střídání. „Měli jsme tam nachystaného Wágnera, ale ty změny nám narušily problémy u Končala, kterého brali křeče. Proto jsme museli reagovat a střídat tak trochu neplánovaně," popsal jablonecký kouč závěrečné střídání na naší straně.


Author Jan Bendl
Sdílet článek