Article image

Střelec Mehanović: Jsme strašně rádi za vítězství

Team logo Team logo
FK Jablonec AC Sparta Praha
3:1
ePojisteni.cz liga, 18. kolo ne 26. 2. 2017, 17:30
Reportáž

Autor dvou branek Mirzad Mehanović po zápase se Spartou zářil štěstím a s pokorou v hlase hovořil o svém zatím nejlepším utkání v kariéře.

Jak jste se na Spartu připravovali?

Trenéři nás upozorňovali na to, že stopeři Sparty mívají problémy s rozehrávkou a že dělají vzadu chyby, což se nakonec také potvrdilo. Chtěli jsme na ně od začátku zápasu vletět a překvapit je. Jinak Sparta potom ale potvrdila, že kvalitu má a hrála dobře kombinačně.

Jak jsi viděl svoje dvě branky?

U prvního gólu jsem se snažil co nejlépe trefit balon ze vzduchu. Měl jsem trochu i štěstí, protože se mi zdálo, že brankář u toho uklouzl a na balon nedosáhl. Druhý gól mi nádhernou šajtlí připravil Pospa, takovou akci zkoušíme na tréninku a jsem rád, že to tam spadlo. Dva góly v zápase, to ani nepamatuju.

Dostali jste se rychle do dvoubrankového vedení a pak trochu polevili směrem dopředu, byl to záměr?

Myslím, že jsme se zatáhli trochu zbytečně. Sparta získala prostor a začala líp kombinovat. Hodně jsme se naběhali, protože bez míče to je vždycky náročnější. Naštěstí jsme pak přidali třetí branku a rozhodli. Tahle výhra je super!

Na jaře podruhé jsi nastoupil v základu. Myslíš, že ti třeba i tyhle dva góly pomohou hrát stabilně?

To si nemyslím. Na místa v záloze máme v kádru hodně dalších kvalitních hráčů. Hlavní bude, když jako tým budeme vyhrávat a bavit diváky. Za ty dvě branky jsem samozřejmě rád, kdy by nebyl? Ale důležitý je tým a když se bude vyhrávat, tak nebude tolik důležité, kdo hraje od začátku.


Author Štěpán Hanuš
Sdílet článek