Article image

Zasloužená remíza, shodli se trenéři

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Baník Ostrava
1:1
FORTUNA:LIGA skupina o zachránu, 2. kolo ne 14. 5. 2023, 15:00
Reportáž

Trenéři Ostravy i Jablonce se po remíze 1:1 shodli, že se jedná o zaslouženou dělbu bodů. Co dalšího zaznělo na pozápasových konferencích obou trenérů?

Hostující kouč Pavel Hapal se během zápasu hodně rozčiloval, na pozápasové tiskové konferenci však už byl klidný. „Bylo to bojovné utkání. Vstoupili jsme do něj dobře. Bohužel jsme si během první půle nedokázali vypracovat větší šanci. Škoda té penalty, ale brankáři jí vyčítat nebudu. V druhé půli už to bylo z naší strany o mnoho lepší. Něco jsme si tam už vytvořili, dokázali jsme vyrovnat a měli jsme tam i další nebezpečné centry. Tijany zahodil stoprocentní šanci. Ale remíza je to asi zasloužená. Rvalo se a bojovalo o body,“ konstatoval hostující kouč.

Jablonecký lodivod David Horejš bod ze zápasu s Baníkem Ostrava nakonec bral. „Hrálo se velice dobré utkání, přispěly k tomu oba týmy. Prvních osm minut jsme hráli velmi dobře, byli jsme nebezpeční, přišla z toho pak i penalta. V té fázi jsme byli lepší než Baník. Po změně stran byl zase lepší Baník, my jsme měli problém především v krajních prostorech. Dostali jsme lacinou branku. Poté už byl zápas opatrný, bez vyložené šance na obou stranách. Bod je to asi spravedlivý. Chtěli jsme dnes uspět za tři body, ale stál proti nám velmi dobrý soupeř. Musíme se teď soustředit na další domácí zápas,“ dodal trenér Jablonce.


Author Jan Bendl
Sdílet článek